Elite Mobility në Industrinë e Transportit

Elite Mobility i ndihmonë njerëzit të planifikojnë udhëtimin e tyre dhe të lëvizin nga një destinacion në tjetrin. Transporti është thelbësorë në industrinë e turizmit.

Është parakushti bazë për çdo udhëtim, pavarësisht destinacionit. Lëvizshmëria është një pjesë thelbësore e industrisë së turizmit.

Shërbimet e Elite Mobility menaxhohen nga një staf i trajnuar dhe i aftë për të garantuar udhëtim të sigurtë dhe të këndshëm. Me anë të teknologjisë së avancuar dhe nën drejtimin e një stafi të përkushruar, prej Elite Mobility do të merrni gjthmon shërbimin e kërkuar, sic ju e meritoni atë. Kompania ofron lloje të ndryshme dhe të veçanta të shërbimeve të transportit të bazuara në kërkesat e klientit.
Gërshetimi i përvojës shumëvjecare, sherbimi dhe përkushtimi me idetë krijuese të një stafi professionistësh do t’a bëjnë më të vecantë dhe më të bukur udhëtimin tuaj.

Elite Mobility, është një kompani me eksperiencë dhe profesionalizëm. Transportin e konsiderojnë si pjesë të rëndësishme të punës. Kompania ju siguron angazhim dhe organizim profesional të një skuadre që plotëson çdo kërkesë të klientit. Gjithashtu, Elite Mobility përqendrohet tek kërkesat dhe nevojat e veçanta të secilit klient për të realizuar shërbimin më të mirë të transportit duke vënë ne dispozicion shoferë profesionistë dhe me pervojë. Stafi i Elite Mobility ka për synim të bëhet pjesë esenciale brenda planifikimit të udhëtimit të çdo klienti. Si kompani me eksperiencë, Elite Mobility ofron larmi shërbimesh të cilat mbulojnë transportin në rrugë, parkimin në aeroport, udhëtime turistike, autobusë dhe makina me qira, etj. Po ju sjellim disa shembuj: pushime që përfshijnë paketa drejto-vetë ose fluturim dhe makinë me qira në destinacionin e zgjedhur; autobus me qera ose autobus me shoqërues për ekskursione, autobus me qera për familje, grupe, korporata dhe automjet për njerëz me nevoja të veçanta.

 

Kështu që, le të shohim pak për shërbimet dhe produktet e kompanisë.

School Travel

Shërbimet e Elite Mobility

Udhëtime ditore

Stafi i Elite Mobility është i gatshëm të shërbejë me shpejtësi, elasticitet dhe me kujdes mbi detajet e shërbimit ndaj klientit.
Tek Elite Mobility do të gjeni udhëtime ditore të cilat mund të shtohen brenda shërbimit apo udhëtimit tuaj në çdo moment. Nëse dëshironi të realizoni një eksperiencë më të veçantë për udhëtimin tuaj, kompania mund të bashkangjisë edhe një person-udhëzues për destinacionet që ju doni të vizitoni.

Udhëtime disa-ditore

Shërbimet e Elite Mobility mund të shkojnë edhe më gjerë. Nëse gjendeni në Ballkan ose Shqipëri, kompania do t’ju ofrojë një eksperiencë të personalizuar e përgatitur nga një staf profesionistësh. 

Kompania ofron shërbime për biznese të vogla ose të mëdha, kompani ndërkombëtare dhe kombëtar, dhe kompani shumkombëshe. Nëse dëshironi të ndërmerrni një udhëtim në grup ose udhëtim për nxitje kolektive, kompania Elite Mobility do personalizojnë një paketë përkatëse me nevojat dhe dëshirat e juaja. 

Transferta

Elite Mobility specializohet në sipërmarrjen e transportit të partnerëve ndërkombëtarë me anë të produkteve të dedikuara. Ky sektor i kompanisë ofron të gjitha llojet e transportit, lëvizjet në tokë ose mbërritjet në port, ose zhvendosjen nga një vend në tjetrin. Stafi i kompanisë është në ndihmë për çdo pjesë të transportit në mënyrë që ai të jetë sa më i lehtë dhe i këndshëm për klientin. Kompania ofron shumëllojshmëri shërbimesh duke filluar nga transferta private, biznesi, vetjak ose kolektivash, transferta të përziera deri tek zgjedhja e automjeteve me qira të madhësive të ndryshme.

Elite Travel Autobus

Produktet e Elite Mobility

Udhëtim në grup

Udhëtimi në grup është një eksperiencë e këndshme dhe më e lirë. Elite Mobility ofron larmi mundësishë për të zgjedhur kur bëhet fjalë për udhëtime në grup. Kompnia ka disa lloje automjetesh për t’u marrur me qira; autobus me 55, 56, dhe 57 vende, autobus mini me 25 vende, minibus me 20 vende, sprinter van me 15 vende ose 12 vende. Të gjitha automjetet janë të pajisura me klimatizues dhe komoditete bazë (që mund edhe të shtohen) për t’u përdorur nga të gjithë klientët, individuale apo kolektive qofshin kërkesat e tyre.

Transferta me karakter mikpritje

Elite Mobility organizonë të gjitha kërkesat e një korporate në lidhje me aspektin e mikpritjes dhe transfertave. Ky shërbim ofrohet si për udhëtimin ashtu edhe për qëndrimin në hotel, etj. Kompania është e pranishme në çdo hap të shërbimit, në fillim, përgjatë dhe pas udhëtimit të klientëve të saj. Gjithashtu, mund të bëni kërkesë në emër të klientëve tuaj ose të ruani kërkesën tuaj më herët për t’a përdorur atë një moment më vonë. Besoni tek Elite Mobility për një shërbim të ndërtuar në nivel të lartë profesional.

Udhëtime turistike

Kompania është e specializuar në mbarështrimin e shërbimeve të transportit dhe ofron zgjidhje për transport udhëtarësh, nga një person deri në grup personash. Udhëtimet turistike janë të krijuara sipas nevojave të çdo klienti dhe shërbehen në një numër të gjerë qytetesh në Shqipëri dhe Ballkan. Flota e automjeteve përbëhet nga një larmi mjetesh transporti duke përfshirë edhe minibus me sistem ndihmës për invalidë. Duke qenë një kompani me përvojë dhe profesionale, Elite Mobility ofron mundësinë e zgjedhjes për udhëtime një ditore ose shumë ditore.

Dasma

Elite Mobility kupton rëndësinë e kësaj dite të veçantë dhe mundësonë organizimin e transportit të personalizuar në përputhje me nevojat e klientit. Shërbimi i kompanisë mundësonë transport pa stres në mënyrë që udhëtimi të jetë sa më i këndshëm në vendet si Shqipëria, Mali Zi, Kosovë dhe në Maqedonia e Veriut. Elite Mobility mund të organizojë çdo gjë që keni nevojë në lidhje me transportin e ceremonisë martesore, datëlindjes dhe/ose ditëve të veçanta të jetës. Kompania ju siguron përjetime të paharrueshme.

Organizim eventesh

Për çdo lloj transporti që lidhet me konferenca, takime profesionale, takime biznesi, transport aeroportual, evente speciale, evente sociale, evente në grup etj. Prej Elite Travel do të merrni shërbimin më cilësor dhe professional në fushën e transportit B2C (Biznes-Klient). Stafi i kompanisë e jehë mirë punën e tij në këtë sektor bashkë me të gjitha aspektet e tij dhe përpiqen vazhdimisht të ndërtojnë zgjidhjet më të mira, në veçanti për secilin klient.

Ekskursione shkollore

Elite Mobility mundësonë transportin special për ekskursione shkollore të cilat janë frymëzuese për ndryshimin e jetës së nxënësve dhe studentëve nëpërmjetë eksplorimit të bukurive natyrore dhe historive të vendeve të ndryshme. Ekskursionet që ndërtojnë janë të ndryshme në karakter si p.sh., ecje brenda pyjeve e luginave dhe aventura ditë-natë me temë edukuese, historike dhe kulturore.

Transferta për korporata

Të planifikosh udhëtime dhe transferta biznesi është shpesh herë e vështirë, por jo për një kompani si Elite Mobility. Kompania merrë kohën e duhur që çdo detaj i udhëtimit të planifikohet dhe organizohet me cilësi të lartë. Kjo përqasje e punës së Elite Mobility e bënë të dallojë midis kompanive të tjera në treg. Kompania ofron shërbime të specializuara dhe të personalizuara në përputhje me nevojat e klientit. Ofron kontrata afatgjatë për shërbime të transportit biznes, transportit të punonjësve të kompanive dhe korporatave, transfertave aeroport-destinacion-aeroport në të gjithë Shqipërinë.

Shoferët profesionistë të Elite Mobility

Shoferët janë të trajnuar dhe të certifikuar, dhe marrin pjesë në takime të programuara për mabrëvajtjen e sigurisë. Janë të përgatitur të përballojnë çdo problem dhe trafik në rrugë. Udhëtimet përgjatë natës shoqërohen gjithmon me dy shoferë të cilët kordinohen deri në fund të udhëtimit. Pavarësishtë llojin dhe kohën e udhëtimit, siguria është gjithnjë prioritet për Elite Mobility, partnerët dhe shoferët e kompanisë. Elite Mobility zhvillon vazhdimisht mbarvajtjen e sigurës së automjetit dhe preventivin e mbarëvajtjes i cili përmban: Inspektim të Përditshëm, Mbikëqyrje Teknike, Inspektim Motorik dhe Cilësinë e Mjetit.

Shëndeti & Siguria e Elite Mobility

Ju dhe familja juaj jeni gjithmonë të sigurtë kur udhëtoni me mjetet e Elite Mobility. Elite Mobility, për sigurinë tuaj shkon përtej pritshmërive. Autobusët përfshijnë të gjitha standartet e sigurisë dhe shoferët janë të trajnuar e të përgatitur në maksimum për të mbarëvajtur rregullat e Shëndeti dhe Siguria të vendosura nga kompania. Manaxherët bashkëpunojnë gjithmonë me shoferët dhe pasagjerët për të siguruar që i gjithë stafi të ketë kaluar nëpër procesin e trajnimit mbi rregullat dhe përgjegjësitë e zbatimit të protokollit të Shëndeti dhe Siguria. Secili punonjës është i detyruar të ndërmarrë të gjithë hapat praktik në mënyrë që të aftësohet për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e vetes dhe të të tjerëve. Nxitet që të jetë gjithnjë aktiv për të ndihmuar që të arrihet mbarvajtja e rregullave të sigurisë në mjedisin e punës. 

Si një kompani me eksperiencë dhe profesioniste, Elite Mobility ofron zgjedhje të shumta për transport pasagjerësh duke mbuluar udhëtimin në terren, parkimet dhe transfertat aeroportuale, transportin detar, etj. Elite Mobility kujdeset që të përshtasë brenda shërbimit kërkesat individuale dhe ato të veçanta në mënyrë që të arrijë shërbimin më të mirë të transportit dhe akomodimit. Kompania operon kryesisht në Shqipëri, Kosovë, Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut, duke bashkëpuar bindshëm me partnerë të tjerë në të gjithë Evropën.
 
Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

Kontakt

Na ndiqni

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Rreth kompanive të autobusëve me qira

Sot, bizneset po zhvillohen në shumë drejtime. Shërbimet ose produktet e tyre tregojnë qartë për fuqinë e rritjes përgjatë viteve.

Të gjitha bizneset po trupëzojnë mënyra dhe teknologji të reja që të mund të qëndrojnë brenda garës dhe vështirësive të gjëndjes gjithnjë në ndryshim. Të njëjtën gjë po bëjnë kompanitë e autobusëve me qira. Këto kompani janë private dhe mund të operojnë si për tranportin publik edhe për atë privat. Në të shumtën e rasteve këto kompani bashkëpunojnë me ato të turizmit ose janë degë të tyre.
Secili dhe çdo grup kanë kërkesa për të cilat kompanitë e autobusëve mundohen gjithnjë t’i përmbushin me kënaqësi. Kompanitë ofrojnë automjete të tipit dhe përmasave të ndryshme. Kjo do të thotë se ju mund të zgjidhni autobusë nga më i madhi në përmasa/kapacitet deri tek sprinter van të cilët përshtaten me numrin e pasagjerëve në përmbushjen e objektivave tuaj. Kompanitë do t’ju mbështesin edhe me lloje të ndryshëm të luksit nëse është e nevojshme. Ekspertët e tyre mund të ndërtojnë shërbime të veçanta në lidhje me dëshirat dhe nevojat e klientit. Përveç se ju ofrojnë shërbime dhe këshilla organizative, ekspertët janë të gatshëm në përllogaritjen e çmimit më të arsyeshëm në përshtatje me eventin tuaj.

Shërbimet e transportit që ofrohen:

Dasma
Dasmat dhe transporti i të ftuarve janë stresuese nëse nuk keni planifikuar një autobus për të lëvizur. Marrja me qira e një autobusi lehtëson vështirësitë e lidhura me transportin e të ftuarve. Kompanitë e autobusëve do të punojnë me ju ose me planifikuesin e dasmës për të plotësuar të gjitha kërkesat e veçanta dhe të mos anashkalohet asnjë detaj gjatë shërbimit. Ekspertët e tyre mund të ndihmojnë për të kthyer ditën e dasmës në të paharrueshme për të gjithë.

Evente për korporata
Për ngjarjet e korporatave, takimet, konferencat, shëtitjet, sesionet e trajnimit, etj., shërbimet e autobusit me qira lehtësojnë vështirësitë e transportit tuaj. Këto kompani ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh për për korporatat. Ata kuptojnë mirë se sa energji dhe kohë ka nevojë organizimi i këtyre ngjarjeve.

Konferencë
Kompanitë e autobusëve kanë automjete që mund të strehojnë pothuajse çdo grup, pavarësisht numrit të njerëzve. Ata e kuptojnë presionin dhe sasinë e kohës që harxhohet në planifikimin e ngjarjeve të mëdha që do të thotë se ata janë të gatshëm të punojnë dhe të ofrojnë numër dhe lloje të ndryshëm autobusësh në mënyrë që të sigurohet suksesi i konferencës. Ndonjëherë, efikasiteti i këtyre kompanive mund të jetë i pabesueshëm.

Mbledhje/Takime
Të gjitha kompanitë kanë përvojë në mbledhjet dhe takimet kolektive, udhëtimet familjare dhe transportin e veçantë për kohë të veçanta. Prioriteti kryesor është transporti i sigurtë dhe i besueshëm në kohë. Autobusët me qira janë të shkëlqyer për të planifikuar transportin e një datëlindjeje, përvjetori, tradite vjetore, e kështu me rradhë.

Udhëtim në grup
Pavarësisht nëse grupi juaj është duke udhëtuar në një vend historik, për një natë argëtuese, kazino apo për diçka tjetër, kompanitë e autobusëve ofrojnë transport të sigurtë, të rehatshëm dhe të besueshëm. Ekspertët e tyre do të punojnë me çdo kërkesë të veçantë që grupi mund të ketë, në mënyrë që udhëtimi të bëhet sa më i qetë dhe i përshtatur këndshëm.

Udhëtime shkollore
Kur kërkohet që grupi i një shkolle ose universiteti të dalë në rrugë, besojini një kompanie që ka autobusë me qira. Kjo kompani do të planifikoj transportin tuaj në siguri të plotë me një çmim të përballueshëm. Kompanitë e udhëtimeve me autobusë kanë përvojë në shërbime të tilla si udhëtime në grup, transport të ekipit shkollorë sportiv, transport për grupe teatrore, etj.

Udhëtime sportive
Atletë e tifozë mund të mbështeten në një autobus me qira për transport të sigurt, të besueshëm dhe të përballueshëm për çdo qëllim sportiv. Stafi profesionist i një kompanie autobusësh ka përvojë të gjerë në shërbimet e transportit për ngjarje sportive që zhvillohen nga kolegje, universitete, shkolla të mesme apo shkolla të niveleve të tjera – private ose publike – për të rinj, të rritur, të vegjël e kështu me rradhë.

Transferta
A po organizoni një udhëtim për agjencinë, institucionin apo kompaninë tuaj? Për klientët apo partnerët tuaj? Po kërkoni,  për grupin tuaj, transfertat nga aeroporti ose porti i trageteve, të merrni një autobus me qira ? Pavarësisht numrit të njerëzve që pritet të udhëtojnë, kompanitë mund të gjejnë gjithmonë autobusin e përsosur për ju. Këto automjete fillojnë nga minibusi kompakt deri tek autobusi i përmasave të mëdha dhe me kapacitet të plotë, deri tek flota e personalizuar e autobusëve. 

Çfarëdo që ju nevojitet të dini rreth marrjes me qira të një autobusi, më e mira për të bërë është të kontaktoni një kompani të fushës. Ju sigurojmë se do të merrni maksimumin e informacionit dhe mbështetjes për të planifikuar transportin e mysafirëve tuaj. Tregoni për natyrën e eventit që po organizoni dhe kërkoni një çmim të përballueshëm. Gjithashtu, sigurohuni që të kërkoni informacion shtesë në lidhje me politikën e Sigurisë në mënyrë që të arrihet suksesi në organizimin e eventit tuaj.

 

Referencë: Burime online

Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Shoferë Profesionistë

Shoferët e autobusit janë të përgjegjshëm për transportin e sigurtë dhe në kohë të pasagjerëve të tyre drejt destinacioneve të kërkuara. Ata duhet të mbajnë mend shumë gjëra kur bëhet fjalë për sigurinë e pasagjerëve. Shoferët kanë përgjegjësi për sigurinë në rrugë dhe për vëmendjen e kalimtarëve kur autobusi është në lëvizje. Gjithësesi, ata kanë edhe detyrimin që të kujdesen për pasagjerët dhe vazhdimisht të kalojnë nëpër trajnime periodike lidhur me sigurinë brenda automjetit.

Çfarë janë këto trajnime dhe mësimet që shoferët marrin prej tyre:

 • Kuptimi i rolit dhe përgjegjësive të shoferit.
 • Kuptimi i marrëdhënies së shoferit me klientin.
 • Përditësime rreth së ardhmes së transportit.
 • Detyrat ditore që parandalojnë mos funksinimin e automjetit.
 • Përmirësimi i veprimtarisë profesionale lidhur me rregulloret e trasnportit ndërkombëtar.
 • Trajnim për sigurinë e pasagjerëve, i fokusuar tek fëmijët dhe vendosja e bagazheve
 • Shoferët profesionistë kanë detyrën të kujdesen për pasagjerët e tyre. Ata duhet të ndërmarrin disa hapa për t’u vetëdijuar që janë të aftë të krijojnë siguri për njerëzit që trasportojnë. Këto hapa përfshijnë vëmendjen përgjatë rrugës, në stacion/ndalesa, ose të merren me mbikëqyrjen e automjetit para nisjes.

  Kuptueshmëria e Përgjegjësive

  Në mënyrë që të arrihet siguria e qëndrueshme e pasagjerëve, shoferët duhet të bëhen të ditur rreth përgjegjësive që kanë. Ata trajnohen dhe janë përgjegjës për:

 • Gjendjen e rregullt të automjetit.
 • Marrjen e masave të duhura në rast incidenti Marrjen e masave parandaluese për të zvogëluar mundësinë e ndodhjes së incidenteve.
 • Mos mbingarkimin e automjetit.
 • Ngasja në mënyrë të arsyeshme; duke mos krijuar rreziqe.
 • Transportin e sigurt të pasagjerëve në destinacionin e tyre.
 • Pasagjerët të kenë një udhëtim të rehatshëm.
 • Planifikimin përpara: i përgatitur si të trajtosh situatat emergjente që mund të lindin.
 • Raportimin e defekteve të automjetit tek menaxheri (mos drejtimi i automjetit me defekt).
 • Planifikimin e kohës së mjaftueshme në mot të keq ose në trafik të rënduar.
 • Qëndrimin e qetë gjatë vozitjes; shmangia e situatave që mund të çojnë në acarim ose në debate brenda automjetit.
 • Sigurimi që automjeti të jetë i pajisur me të gjitha të nevojshmete ndihmës së parë dhe të zjarrfikësve.
 • Shoferët janë pjesa thelbësore e një udhëtimi. Ata nuk kalojnë vetëm nëpër trajnime (edhe periodike), por u kërkohet vazhdimisht që të jenë në dijeni edhe për këto 4 njohuri.

  1. Praktikat e drejtimit të sigurtë të automjetit

  Të njohin automjetin e tyre
  Kujdes për stilin e drejtimit
  Të dinë për nevojat e pasagjerëve të tyre (veçanërisht për ata me aftësi të kufizuara)
  Të bëjnë kujdes për pasagjerët që hyjnë dhe dalin nga automjeti

  2. Njohja me politikat dhe legjislacionin e rripit të sigurimit

  Njohuri mbi përdorimin e rripave të sigurimit
  Të trajnuar mbi rregullat, dhe rifreskimin e tyre kur ndërrojnë automjet
  Të njihen me rregullat për fëmijët që udhëtojnë me ta
  Të sigurohuen që pasagjerët të përdorin rripat e sigurimit siç duhet dhe të ndihmojnë në rast nevoje
  Të sigurohen që të gjithë pasagjerët janë të ulur para se të nisen

  3. Komunikimi i sigurtë i informacionit

  Komunikim i qartë për çdo gjë
  Ndërgjegjësimi i pasagjerëve për daljet e emergjencës dhe vendndodhjen e tyre
  Përgjegjësi që pasagjerët të respektojnë rregullat e autobusit dhe politikat e sigurisë
  Informimi i pasagjerëve për rrethanat (nëse ka) që mund të ndodhin gjatë rrugës
  Të hapur në pranimin e pyetjeve të pasagjerëve në përfundim të udhëtimit

  4. Shëndeti dhe Siguria brenda automjetit

  Së pari, kujdes për veten
  Siguri për kolegët dhe pasagjerët
  Të vetëdijshëm për stilin e drejtimit, të mos ndikojë në sigurinë e pasagjerëve
  Të vëmendshëm që vendkalimet të jenë të lira
  Informim rreth kushteve të motit
  Të sigurohet që shenjat dhe sinjalistikat brenda automjetit të jenë të dukshme për të gjithë
  Kontroll për rripat e sigurimit nëse funksionojnë siç duhet
  Kontroll për butonat, daljet e urgjencës dhe çekiçët e dritareve të funksionojnë siç duhet përpara hyrjes së pasagjerëve në automjet

  Siç kuptoni nga ky artikull i shkurtër, të bëhesh shofer profesionist kërkon kohë dhe mund. Është e rëndësishme që një shofer të jetë gjithnjë i vetëdijshëm për ndryshimet që ndodhin në industrinë e transportit dhe të rifreskojnë aftësitë e tyre në lidhje me këto ndryshime. Aspekti profesional i shoferit nuk ka të bëjë vetëm me aftësinë e të drejtuarit të automjetit, por kërkon kuptueshmëri të gjerë të aspekteve të lidhura me lëvizjen në rrugë, pasagjerët, kohën/moti, rregulloren e SH&S, automjetin që marrin në drejtim, destinacionet, trafikun dhe me aftësitë komunikuese.

   

  Referencë: Burime online

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Këshilla mbi Marrjen me Qera e Një Autobusi për Aktivitete Shkollore

  Ekskurionet (aktivitetet jashtë shkollore) janë po aq të rëndësishme për edukimin e nxënësve sa dhe veprimtaria brenda klasës. Fëmijët mësojnë me anë të shumë gjërave dhe mënyrave të ndryshme.

  Kur planifikoni një ekskursion shkollor, duhet të siguroheni që një pjesë e mirë e aktiviteteve të përfshijnë edhe qëllime edukuese. Kjo nuk do të thotë se këto aktivitete duhen vetëm për mbushjen e programit, por e bëjnë udhëtimin edhe më të këndshëm dhe argëtues. Mënyra më e mirë për të mësuar është nëpërmjet lojës dhe sportit. Kështu që, për të arritur më të mirën nga një ekskursion mendoni për gjithçka ju nevojitet, që nga lejemarrjet, drekat deri tek shoqëruesit dhe ndërtimi i aktiviteteve në grup.

  Elite Mobility mund t’ju ndihmojë në ndërtimin e pjesës më të madhe të udhëtimit tuaj – atë të transportit. Sido që të udhëtoni, me një grup shkollor apo kamp veror, një autobus mund të bëj udhëtimin tuaj më të lehtë. Elite Mobility ju ndihmon të zgjidhni autobusin që ju nevojitet për ekskursionin tuaj. 

  Më poshtë, po ju sjellim bashkë një listë me gjëra të cilat ndihmojnë në zgjedhjen e një autobusi me qera.

  1. Mundësitë e zgjedhjes

  Ka shumë lloje autobusësh dhe automjetesh pët të zgjedhur në shërbim të udhëtimit tuaj. Autobusi për shkollat është një nga mjetet standarte për të udhëtuar. Ky lloj autobusi mund të rezervohet shpejtë dhe është shumë i përshtatshëm për udhëtime në distancë të shkurtër. Sidoqoftë, ky autobus mund të bëhet i lodhshëm kur udhëtimi është në distance të gjatë, sidomos për lëvizje nëpër qytete të mëdha metropol të cilat janë të mbushura me trafik të ngakuar. Prandaj, është e rëndësishme që ju të pyesni për informacione dhe njohuri rreth zgjedhjes së llojit të autobusit. Nga na tjetër, një autobus i madhë në përmasa (llojit coach bus) është shumë më i përshtatshëm dhe komod për transportin në distancë të gjatë.

  2. Siguria

  Disa autobusë shkolle nuk kanë rripa sigurie. Kjo do të thotë se, nëse rripi i sigurisë është i domosdoshëm në listën e gjërave që duhen, ju këshillojmë që të flisni me ekspertët e rezervimit para se të mbyllni marrëveshje për shërbimin e kërkuar. Është shumë e rëndësishme që ju të siguroheni për të gjithë elementët dhe rregulloren e SH&S në përparësi të zgjedhjes suaj.

  4. Kërkoni për një shofer i cili përshtatet me karakterin e ekskursionit tuaj

  Kompanitë e autobusëve kanë mundësinë të caktojnë shoferë të përvojave të ndryshme. Nëse mendoni së do t’ju duhet një shofer i cili njeh edhe vendin që do të vizitoni, sepse ndoshta ju keni pak orë të lira për të eksploruar, mos ngurroni të kërkoni një. Pyesni gjithnjë nëse mund të keni për shofer dike i cili ka përvojë të hershme me transportin e studentëve dhe fëmijëve sepse ai njeh mirë se si t’a kthejë udhëtimin me autobus në momente të paharrueshme për të vegjëlit tuaj.

  6. Mendoni për datat dhe destinacionet

  Disponueshmëria e autobusëve mund të ndryshojë në lidhje me kohën që ju planifikoni për ekskursionin tuaj. Ato ndryshojnë edhe sipas vendit që ju dëshironi të vizitoni. Ka sezone në të cilat marrja me qera e një autobusi është shumë e shtrenjtë. Pranvera dhe vera janë dy nga këto sezone. Qytetet e mëdha metropol mund të jenë edhe në mangësi të këtyre automjeteve për shkak se popullimi i tyre rritet gjatë këtyre sezoneve. Jemi të sigurtë që ju nuk dëshironi të paguani shtrenjtë apo të gjendeni në pozicionin e anullimit të ekskursionit tuaj për shkak të këtyre problemeve. Ju këshillojmë që të planifikoni transportin dhe të merrni një autobus me qera pothuajse 6 muaj në përparësi të ditës së udhëtimit.

  7. Planifikoni pagesat tuaja në përparësi

  Një mënyrë standarte e të paguarit të llogarive është përdorimi i kartës së kreditit. Ndonjëherë është e nevojshme të rezervoni shërbime shtesë, porosi, kontrata ose dokumenta të tjera të domosdoshme për ekskursionin tuaj. Kur rrugët e të paguarit, në këto raste, vijnë nga drejtoria shkollës ose organizata të tjera, sigurohuni që të bëni me dije të gjithë që janë të përfshirë në organizimin e ekskursionit. Procedurat e këtyre pagesave shpesh janë të komplikuara dhe kerkojnë kohë shtesë. Prandaj, sigurohuni që gjithçka të planifikohet më përpara në kohë kështu që ekskursioni jua të realizohet me sukses dhe larg stresit.

  8. Shoqërues

  Planifikoni nga një shoqërues i cili mbikëqyr një grup prej rreth 10-12 fëmijësh. Përpara se të vendosni për numrin e shoqëruesve numuroni edhe fëmijët apo persona të tjerë të përfshirë në udhëtim. Mbasi të gjithë të kenë hipur në autobus, caktoni ndenjëset e shoqëruesve pranë grupeve të fëmijëve. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të kontrolloni sigurinë dhe argëtimin e të vegjëlve tuaj.

  Merrni një Autobus me Qera
  Gjëja më e rëndësishme është siguria e studentëve (nxënësve) gjatë udhëtimit. Edukuesit, trajnerët apo përgjegësit e ekskursioneve shkollore mund të besojnë tek Elite Mobility për transportin e sigurtë të nxënësve të tyre.
  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato. 

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Këshilla mbi Sigurinë, Gjatë Udhëtimit

  Të gjithë dëshirojmë të kemi një udhëtim të këndshëm dhe të qetë drejt destinacioneve që na pëlqejnë të vizitojmë. Por, duke pasur këtë mendësi, ndonjëherë, ne harrojmë për gjërat e vogla të cilat ndikojnë në arritjen e më të mirës që mund të marrim nga eksperienca e të udhëtuarit.

  Prandaj, ne po mbledhim bashkë disa informacione dhe rregulla, në lidhje me aspektin e sigurisë në autobus, të cilat ju ndihmojnë të kaloni një kohë sa më të sigurtë gjatë udhëtimit tuaj. Kështu që, është shumë e rëndësishme që ju të respektoni këto rregulla dhe të planifikoni udhëtimin tuaj në përparësi. Sigurohuni, gjithashtu, që t’i kaloni këto informacione edhe tek njerëzit që do të udhëtojnë me shërbimin e zgjedhur.

  Planifikimi

 • Mësoni rreth kompanisë së autobusit.
 • Flisni me miq dhe të afërm apo lexoni komente online rreth sigurisë së shërbimit.
 • Mësoni për kompaninë e sigurimit apo numrin e rregullores së sigurisë (nëse ka një).
 • Lexoni ose kërkoni informacion për rregulloren e sigurimit dhe procedurën e saj.
 • Sigurohuni për kapacitetin e vendeve në autobus në mënyrë që të dini sa automjete ju duhen për numrin e njerëzve që do të udhëtojnë.
 • Mësoni rreth shoferit/ëve.
 • Mësoni për kohën (sa orë) lejohet të punojë një shofer.
 • Kërkoni informacion shtesë rreth përvojës së shoferit.
 • Përgatisni ushimin dhe lëngjet që ndoshta ju duhen përgjat rrugës.
 • Planifikoni në përparësi udhëtimin tuaj dhe seksionet që mund të shtohen në të.
 • Mbani gjithnjë një dokument identifikues (kush jeni, etj.).
 • Hidhini një sy motit dhe merrni me vete veshje të cilat mund të përdoren në momente të nevojshme.
 • Sigurohuni që të keni telefonin tuaj të karikuar para se të hipni në autobus.
 • Kur hipni në automjet

 • Bëni kujdes shkallët kur hipni në autobus (sipas madhësisë dhe vitit të prodhimit të tyre, disa automjete kanë shkallë të ndryshme).
 • Nëse do t’ju duhet ndihmë, përdorni krahët anësor apo dorezat e mbështetjes.
 • Sigurohuni gjithmon që çanta juaj të jetë vendosur mirë në mëmyrë që të mos lëviz përgjtë udhëtimit.
 • Pyesni shoferin për hapësirat mbi ndenjësen ose për hapësira të tjera në automjet ku mund të vendosni gjërat e juaja.
 • Gjëra të përmasave të mëdha vendosen gjithmonë në hapësirën e madhe të bagazheve.
 • Kërkoni ndihmë nga shferi juaj.
 • Merrni pak kohë, sapo hipni në automjet, për të venë re daljet e emergjencës.
 • Përgjatë udhëtimit (në automjet)

  Sigurohuni që rripat e sigurisë janë në gjendje të rregullt pune. Vëreni nëse janë të dëmtuar, të spërdredhur apo të prerë.
  Për sigurinë tuaj mbani rripin e sigurisë të vendosur siç duhet.
  Për rehatinë tuaj rregulloni ndenjësen sipas nevojës.
  Lexoni dhe ndiqni udhëzimet e sigurisë dhe sigurohuni që të gjithë elementët të jenë në përshtatje me udhëzimet.
  Mbani këmbët dhe krahët larg nga korridori i automjetit për të mos u bërë pengesë për të tjerët ndërkohë që qëndroni ulur.
  Jeni i sjellshëm me pasagjerët e tjerë dhe shoferin e automjetit. Mos e shpërqendroni shoferin.
  Sigurohuni që fëmijët të jenë lidhur sigurtë dhe rehat me rripat e sigurisë.

  Kufizimet në automjet

  Duhani, përfishirë edhe atë elektronik, nuk lejohet.
  Shumica e shërbimeve të trasportit nuk lejojnë përdorimin alkolit por as mbajtjen e tij në vendin e ndenjes. Gjithësesi, pyesni më parë edhe kompaninë për kufizimet në lidhje me alkolin.
  Mos shqetësoni shoferin në asnjë rast.
  Vëreni vijën e bardhë që ndodhet pranë hapësirës së shoferit. Kjo vijë është për të treguar që askush s’duhet t’a tejkaloj sepse bëhet pengesë për vëzhgueshmërinë e shoferit.

  Kur largoheni nga automjeti

  Mos vraponi në dalje.
  Lejoni pasagjerët që ndodhen më pranë daljes të lëvizin lirshëm. Prisni me durim në vendin tuaj sa t’ju jepet mundësia për të lëvizur.
  Kujdesuni për zbritjen e sigurtë nga automjeti.
  Bëni kujdes për trafikun dhe sigurinë e vendeve të zbritjes.
  Kërkoni ndihmë nga shoferi nëse nuk mundeni të lëvizni bagazhet e juaja nga automjeti. Mos u mundoni t’a bëni vetë kur e shikoni që nuk arrihet.

  Në raste emergjence

  Në këto raste, pavarësisht shkallës së rrezikut, mbani gjithmon qetësi vetjake dhe ndiqni udhëzimet përkatëse.
  Në rast zjarri (kur shoferi nuk mundet të ndihmojë) përdorni fikësit e zjarrit.
  Vëzhgoni gjithmon shoferin apo drejtuesin e grupit për udhëzime. Mos veproni vetë sipas instiktit dhe frikës suaj.
  Dalje emergjence janë të caktuara brenda automjetit. Duhet t’i keni parë ato kur hipët në automjet.
  Të gjithë automjetet kanë nga një dalje emergjence bashkë me udhëzime se si mund të përdoren ato kur është nevoja.
  Taraca ka gjithashtu një dritare emergjence e cila përdoret në rast nevoje.

   

  E fundit rreth sigurisë suaj: për të mirën e vetes dhe të të tjerëve, respektoni rregulloret e sigurisë që kompania ka vënë në përdorim. Në rast urgjent mos mendoni për sendet e juaja, nxirrni veten dhe të tjerët nëse mundeni jashtë automjetit sa më shpejt.

  Kujdesuni që këto këshilla dhe njohuri t’i kaloni edhe tek grupi i pasagjerëve që ju dëshironi të transportoni me një autobus. Më e mira që mund të bëni është që të caktoni një drejtues grupi i cili përfaqëson kompaninë bashkë me qëllimet tuaja, përgjatë gjithë udhëtimit. Udhëtim të mbarë!
  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato. 

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Udhëtime Turistike dhe Teknologjia

  Jetojmë në kohën e pushtimit teknologjik. Ky është shekulli në të cilin sistemet dhe mjetet teknologjike po marrin pjesë më të madhe brenda mjedisit të çdo pune dhe profesioni. Këto kanë ndryshuar botën dhe mënyrat se si ne organizojmë shërbimet dhe produktet tona.

  Një punë që dikur do merrte ditë për t’u kryer, sot mund të përmbyllet brenda 24 orëve ose minutave. Teknologjia është kthyer tashmë në pjesë ndërlidhëse brenda jetës së përditshme. Industria e udhëtimeve turistike është zhvilluar nga ndërhyrjet teknologjike. Sistemet e rezervimit online për bileta autobusi, akomodim, bileta avjoni, ture dhe aktivitete, dhe shërbime të lidhura me turizmin janë bërë bazë për rritjen e çdo biznesi. Këto sisteme po e kthejnë planifikimin e tureve dhe udhëtimeve në shumë herë më të lehtë për t’u kryer se vite më parë. Teknologjia e ka bërë më të lehtë për njerëzit që të planifikojnë udhëtimet e tyre duke zvogëluar kohën dhe duke ndihmuar në përshtatshmëri. Me nidhmën e risisë teknologjike dhe shpejtësinë e internetit, njerëzit që kanë shpirt eksplorues mund të rezervojnë fluturimet e tyre dhe hotelet në mënyrë direkte. Interneti mund të ndihmojë në gjetjen e akomodimit në shtëpinë e dikujt i cili e çel atë përkohësisht për turistët, ose të mos ndjehet krejt i çuditur para se të hyjë për herë të parë në një restorant. P.sh., përshtypjet që vizitorët apo turistët lënë tek uebfaqet apo blogjet e ndryshme janë një ndihmë e rëndësishme për atë që kërkon të njohë vendin apo shërbimin para se të zgjedhë.

  Le të shikojmë disa mënyra teknologjike që kanë ndryshuar organizimin e udhëtimit turistik.

  Planifikimi

  Ditët e sotshme, planifikimi i tureve dhe udhëtimeve është bërë shumë më i lehtë së më parë. Atë që duhet të bëni është të lundroni online për të gjetur informacionet për të planifikuar udhëtimin tuaj. Duke lundruar disa orë në internet ju do të gjeni të dhëna esenciale rreth destinacionit që dëshironi. Edhe nëse do t’ju duhet mbështetje, në internet ka shumë agjent turistik të cilët ju ndihmojnë ose orientojnë përgjatë gjithë porcesit. Ajo çfarë ju duhet është të keni një kompjuter, internet dhe ide të qartë rreth udhëtimit të dëshiruar.

  Lehtësim i Rezervimit

  Teknologjia e ka bërë rezervimin e fluturimeve, akomodimit dhe aktiviteteve (edhe të atyre në çast të fundit) shumë më të arritshëm për të gjithë. Edhe për ata të cilët nuk kanë shumë njohuri mund të mësojnë shpejt për këto mënyra që teknologjia na shërben për rezervimet online. Sot, çdo gjë është e mundur të gjendet në internet. Gjithashtu, ka platforma të cilat ju mundësojnë larmi akomodimesh që përshtaten me kërkesat dhe buxhetin e secilit. Nuk është më navoja të printoni biletën tuaj sepse keni opsionin e-biletë dhe çek-in në telefon. Aplikacionet smart i kanë bërë gjërat më të lehta për ne duke na larguar nga stresi i mbajtjes së dokumentave ose letrave të shumta me vete.

  Përvoja e të udhëtuarit

  Përvoja e udhëtimeve ka ndryshuar nga dikur, gjithashtu. Përveç hartave të Google, tashmë ka shumë aplikacione për përdorim mobile të cilat i kanë hartat globale vazhdimisht të përditësuara. Informacione shtesë rreth turizmit dhe destinacioneve plotësojnë edhe më tëpër seksionet e këtyre aplikacioneve. Udhëtimet nëpër vende të ndryshme janë bërë edhe më të frytshme për shkak të teknologjisë. Kështu që, mund të përdorni këto aplikacione njësoj siç edhe hatën e Google për të udhëtuar ose pët të gjetur drejtime rreth desinacioneve që dëshironi. Për më tepër, këto mjete (apps) ndihmojnë në ngërçet e gjuhës kur nuk e njohim atë.

  Më shumë lidhje midis njerëzve

  Ka momente kur do t’ju duhet të qëndroni në lidhje me njerëzit e juaj ose më kolegët e punës, dhe njëkohësisht të udhëtoni. Teknologjia ju jep mundësinë të qëndroni në linjë me ta. Teknologjia ju ndihmon të punoni nga larg dhe njëkohësisht të bëni pushime. Të punuarit nga larg në një vend që ju bën të ndiheni të qetë dhe të shplodhur shton me siguri vlera dhe freski brenda jetës së biznesit tuaj. Përveç kësaj, ju ndihmon të jeni në kontakt me njerëzit që ju doni edhe kur duhet të largoheni nga shtëpia për një kohë të gjatë. 

  Eksperienca e udhëtimit mund të marrë ngjyra personale 

  Ka shumë njerëz të cilët dëshirojnë të përjetojnë eksperienca të personalizuara dhe unike. Teknologjia e bën të mundshme edhe këtë përvojë. Ju mund të mbushni planin tuaj udhëtar me detaje që dëshironi dhe, në disa raste sipas kompanisë dhe destinacionit, ju mund edhe të ndryshoni pjesë të udhëtimit në kohë reale. Për më tepër, ka shumë platforma në internet si p.sh. blogje, aplikacione, dhoma-chat, shërbime, etj. të cilat ju vijnë për ndihmë.

  Pra, siç kuptoni dixhitalizimi ka sjellur zgjedhje për ne në një mënyrë të gjerë. Sot, udhëtimi është bërë pjesë edhe e praktikave shpirtërore, dhe më shumë njerëz po priren të udhëtojnë në lidhje me dikur. Teknologjia na ka dhënë mundësinë e mbledhjes së më shumë informacioni për vendet dhe kulturën e tyre. Me anë të teknologjisë së ndërthurur në udhëtimet turistike ne mund të mësojmë për gjëra të cilat nuk i kemi imagjinuar ndonjëherë – ndoshta kjo mënyrë e të udhëtuarit tashmë është edhë një rrugë për të zgjeruar imagjinatën dhe botëkuptimin tonë për njerëzit dhe kultuart e botës.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato. 

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Këshilla për Zgjedhjen e Autobusit për Korporata

  Nëse keni planifikuar një takim ose konferencë në një shtet tjetër larg bazës së biznesit tuaj, atëherë ju duhet të mendoni për transportin e miqve apo punonjësve tuaj.

  Transporti publik mund të kthehet shpesh në dhimbje koke, sidomos kur ju nuk keni ide për shtetin/vendin ku planifikoni të shkoni. Gjithashtu, ju duhet të mendoni që miqtë e juaj të përfshihen në eksperiencën më mbreslënëse të mundshme.

  Si do që të jetë lloji i transportit që ju nevojitet, nga aeroporti apo hoteli drejt destinacionit (dhe anasjelltas), pavarësisht vendeve të nisjes apo edhe orareve, kompanitë e dhënies me qera të autobusëve janë mënyra më e mirë e cila përshtatet me nevojat e transfertave për një korporatë.

  Këto kompani autobusësh mund të organizojnë marrjen e grupeve dhe zbritjen e tyre nga aeroporte të vogla dhe të mëdha; t’ju çojnë deri tek hoteli që keni zgjedhur, apo t’ju marrin nga hoteli drejt zyrave dhe vendeve të eventit në fjalë. Për më tepër, nëse miqtë tuaj dëshirojnë të bëjnë shëtitje të ndryshme, të darkojnë diku përkatësisht ose të bëjnë diçka tjetër, një kompani autobusi do të merret me gjithë nyjet e transportit në fjalë.

  Po ju listojmë disa pyetje të cilat ndihmojnë në ndërtimin e idesë rreth përmasës së transfertës që ju nevojitet të realizoni. Mund të përdorni këto pyetje si metodë për të kuptuar nëse duhet të zgjidhni një autobus me qera apo jo.

  A udhëton stafi juaj vazhdimisht?
  A keni partnerë jashtë vendit të cilët kanë nevojë për t’u transferuar nga A në B?
  Jeni duke planifikuar një konferencë, takim, nxitje shplodhëse ose një event për biznesin tuaj jashtë vendit?
  A jeni i shqetësuar për sigurinë e miqve tuaj kur lëvizin nga një vend në tjetrin?
  A ju duhet të zhvendosni punonjësit tuaj midis pikave të ndryshme të biznesit?
  A do të ndodhë eventi jua në një vend tjetër për të cilin ju nuk keni njohuri?

  Nëse i prëgjigjeni me po këtyre pyetjeve, atëherë ju duhet të merrni me qera një autobus për t’i shërbyer më së miri miqtë e juaj. Provoni të lidheni me Elite Mobility e cila operon në Shqipëri dhe Evropën Juglindore!

  Gjithashtu, kini parasysh edhe këto këshilla para se të vendosni:

  1. Mendoni për oraret dhe krijoni një tabelë me segmentë kohorë

  Duhet të kontrolloni çdo pjesë të kohës dhe së pari intenerarin e fluturimit, më pas përdorini këto si bazë për të rezervuar autobusin për transfertën nga aeroporti, etj. Bëni me dije kompaninë për gjëra që mund edhe të shkojnë ndryshe nga pritshmëritë tuaja. Kjo mënyrë ju ndihmon gjithashtu të krijoni një tabelë oraresh dhe një plan-B i cili ju duhet nëse diçka shkon keq. Flisni me kompaninë e autobusit për limitet e tyre dhe gjërat që nuk munden t’i shërbejnë.

  2. Gjykoni madhësinë e grupit dhe hapësirën që nevojitet për mbajtjen e sendeve

  Kur zgjidhni një autobus për transfertën tuaj, sigurohuni që të keni numuruar mirë njerëzit që do të udhëtojnë. Pavarësisht llojin e grupit, familje, miqë e shoqëri ose punonjës mendoni për madhësinë por edhe për hapësirën e bagazheve që autobusi ofron. P.sh., nëse grupi është mbi 20 njerëz, zgjidhni një autobus të madhë.

  3. Bëni llogarinë duke përfshirë edhe copëzat e vogla

  Merrni parasysh këtu marrjen me qera të autobusit i cili përshtatet me numrin e njerëzve të grupit. Kjo, sidomos, është shumë kritike kur bëhet fjalë për udhëtimie që ju çojnë larg dhe për kohë të gjatë, ose për çmimet e vendeve të parkimit që do të rrisin me siguri shpenzimet totale. Gjithësesi, është e rëndësishme të mos harroni të shtoni çdo shpenzim të vogël në përllogaritjet tuaja totale sepse kur mblidhen të gjitha bashkë mund të dalin edhe supriza të pakëndshme.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Lista e Gjërave që Nuk Duhen Bërë në Autobus

  Nëse keni vendosur të bëni një udhëtim me një grup njerëzish, p.sh. me shoqërinë tuaj, zgjedhja e një autobusi është qartazi më e mira. Në Evropë, mbi 500 000 autobusë janë në qarkullim të vazdueshëm dhe 8.5% e transportit tokësor të pasagjerëve bëhet prej autobusëve. Gjithashtu, qeramarrja e autobusëve po rritet në popullaritet.

  Nga njëra anë, kompanitë e autobusit bëjnë më të mirën që mundet për të realizuar një shërbim perfekt për ju. Nga ana tjetër, është e rëndësishme që ju t’ia ktheni nderin gjithashtu.

  Shkurtimisht, po ju sjellim disa këshilla të cilat ju ndihmojnë në ndërtimin e një marrëdhënie më të mirë me kompaninë brenda shërbimit që ju ofrohet.

  Kujdes me kohën, dhe mos u vononi

  Pjesa më e rëndësishme është të jeni gjithnjë në kohë. Kur dikush vonohet, kjo shkakton që i gjithë autobusi të mbetet pezull duke pritur pasagjerin, që si pasojë sjell vonesë në mbërritje. Sidoqoftë, nuk ju presin të gjithë autobusët nëse ju vonoheni, ka nga ato të cilët nisen drejt në kohën e përcaktuar.

  Jeni të kujdeshëm për ushqimin tuaj

  Nëse ju duhet të merrni ushqim me vete, bëni kujdes llojet e ushqimeve që do të mbani në autobus. Ka njerëz të cilët nuk kanë marrëdhënie të këndshme me disa lloje ushqimesh.

  Mos bëni zhurmë dhe as të bezdisni njeri

  Të folurit në autobus është diçka normale. Gjëja e vetme që ju duhet gjithmon të bëni kujdes është niveli i zërit tuaj. Mundohuni të mos bërtisni tek personi mbas jush por kthehuni drejt tij dhe flisni me zë normal. Mbani telefonin dhe muzikën në një nivel mesatar të pranueshëm. Dhe, gjithnjë mendoni që mund të ketë njerëz në autobus të cilën ndoshta nuk pëlqejnë të dëgjojnë për tema që ju pëlqeni të flisni.

  Mos merrni pije alkolike para se të pyesni kompaninë e autobusit

  Mos merrni me vete substance të paligjëruara

  Jo armë me vete

  Mos pini duhan brenda autobusit

  Mos i flisni dhe as të tërhiqni vëmendjen e shoferit

  Mos harroni gjëra pas. Kur largoheni nga autobusi, në mbërritje, hidhni gjithnjë një sy të dytë për portofolin tuaj, telefonin dhe xhaketën tuaj. Pra, kujdesuni gjithmon edhe për gjëra të vogla por me rëndësi të madhe të cilat mund t’i harroni kur largoheni nga autobusi.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Autobus në Evropë: Rëndësia dhe Benefitet

  Autobusat janë shpesh mënyra më e lirë për të lëvizur nga pika A në B dhe anasjelltas, përreth gjithë Evropës. Kjo mënyrë e të udhëtuarit është tashmë një traditë e kontinetit të vjetër dhe transporti me autobus është, gjithashtu, një zgjedhje e preferuar nga vendasit dhe turistët.

  Autobusët në Evropë

  Të udhëtuarit nëpërmjet autobusit nuk është vetem një mundësi e sigurtë dhe e besueshme transpoti brenda vendeve të Evropës si p.sh. nga Franca në Spanjë, por është edhe një mënyrë e mirë për largësi të shkurtra të cilat janë të vështira për t’u arritur. Gjithashtu, ka linja autobusësh të cilët shërbejnë në transport ndërkontinental të njerëzve.
  Sigurisht, të udhëtosh me autobus është zgjedhja më e lirë në kosto. Biletat e autobusit nuk luhasin shumë apo shpeshë në çmim, që do të thotë se autobusi është një mundësi e shkëlqyer për ata të cilët kanë buxhet të kufizuar ose për kë do që dëshiron të ketë lirshmëri gjatë udhëtimit.
  Standartet e transportit me autobus në Evropë janë të larta në krahasim me rrjetin e transportit në kontinente të tjera. Do të gjesh shërbim-linjë, si p.sh. intercity (linjë ndërqytetase) dhe linja ndërshtetërore, që shkojnë nga Franca në Gjermani, Budapest-Vienë, ose Nuremberg-Pragë, etj. Ka shumë kompani të cilat ofrojnë këto lloj shërbimesh me anë të linjave të transportit me autobus. Gjithashtu, për ata që duan të udhëtojnë nga Evropa Juglindore drejt BE-së dhe anasjelltas, gjenden linja autobusësh të cilat ofrojnë shërbime gjatë javës dhe gjatë gjithë vitit. Për shembull; gjendet një linjë autobusi që niset nga Tirana drejt Berlinit dhe anasjelltas. Në këtë rast, ju sugjerojmë të kontaktoni Elite Mobility për çdo informacion.

  Rëndësia e autobusit që përshkon distancë të gjatë

  Ky lloj autobusi (apo edhe shërbim) quhet ndryshe si autobus ndërqytetas. Kjo mënyrë e të lëvizurit me autobus mund të përfshihet në shërbimet publike por edhe në ato private. Në ndryshim me linjat publike urbane, të cilat bëjnë shumë ndalesa përgjatë qytetit, një autobus ndërqytetas ka normalisht një a dy ndalesa të vetme ose mund të udhëtojë pa ndaluar fare. Siç thamë më lartë, këto linja transporti mund të jenë të menaxhuara nga institucioni shtetëror i transportit ose të jenë shërbime që ofrohen nga kompani të industrisë private. Këto autobusë mund të shërbejnë edhe në vende ku transporti publik mungon krejt.

  Ndikimi i dobishëm që përdorimi i autobusit sjell në jetët tona:

  Përmirësimin e shëndetit: A keni menduar nodonjëherë që ecja që bëjmë për të marrur autobusin apo kur largohemi nga ai na bën të lëvizim fizikisht 30 minuta – siç rekomandohet për çdo ditë nga mjeku! Kjo do të thotë se aktiviteti fizik na ndihmon në uljen e stresit dhe përmirësimin e gjendjes së shëndetit individual.

  Zvogëlon ndotjen e ajrit: Autobusët ndikojmë më pak në ndotjen e ajrit se sa automjetet e tjera. Mund të ruajmë deri në 10 kg dioksid karboni kur nuk udhëtojmë me makinën tonë personale por hipim në një autobus.

  Më pak bllokime në trafik: Kur ne përdorim autobusin për të shkuar në punë apo edhe për të mbërritur në anën tjetër të qytetit, do të thotë se një numër më i vogël makinash private lëvizë nëpër rrugët tona. Kjo gjë nuk ndikon vetëm në zvogëlimin e ndotjes por edhe në reduktimin e zhurmave akustike. Për më tëpër, rrugët bëhen më të lira për t’u përshkuar.

  Autobusët janë: një mundësi për njerëzit që nuk janë shoferë, ose nuk kanë mundësi për një makinë private por edhe një mënyrë e lirë për të udhëtuar. Gjithashtu, jo çdo kush mund t’i japë makinës.

  Ndihmon në ekonomi: Studime tregojnë se çdo 10 lek që investohet në transportin publik kthen në ekonominë e qytetit 4 herë më shumë të ardhura.

  Benefitet e Autobusit

  Autobusi për udhëtime të gjata ofron një larmi fantastike benefitesh. Shumica e këtyre benefiteve zëvendësojnë problemet që hasen me automjete të tjera transporti ose shmangin shpenzimet që do të kërkonte përdorimi i makinës private. Më mposhtë po listojmë 12 prej tyre:

  1. Udhëtim pa probleme

  2. Hapësirë e bollshme magazinimi

  3. Udhëtim i qetë dhe pa stres

  4. Mënyrë më e lirë për të udhëtuar

  5. Siguri

  6. Udhëtim komfort

  7. Vend parkimi i siguruar

  8. Redukton ndikimin negative në mjedis

  9. Intenerare të lehta për t’u kuptuar

  10. Larg stresit të makinës private, udhëtim i rehatshëm

  11. Stacione të përshatura me mundësitë e pasagjerëve

  12. Mundësi për të zbuluar dhe mësuar më shumë

  Për të përfunduar me, udhëtimi me autobus meriton vendin e tij të duhur brenda sferës së transportit siç e kanë aeroplani, treni dhe makinat e vogla. Kjo gjë nuk është vetëm përshkak të biletave më të lira në krahasim me llojet e tjera të transportit, por edhe se autobusi ofron më shumë siguri, komfort, volitje, dhe saktësi në oraret e mbërritjes.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Burime: Dews Coaches

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Si të Planifikoni Transportin për Eventin Tuaj

  Planifikimi i transportit dhe marrja me qera e një autobusi për eventin tuaj mund të ketë shkallë të lartë vështirësie. Kjo gjë kthehet edhe në më e vështirë ndonjëherë kur eventet zgjerohen në përmasa. Të gjithë jemi të vetëdijshëm që këto vështirësi nuk përfundojnë deri sa i ftuari i fundit të jetë shërbyer siç duhet. Problemet janë disi të ithta sepse shfaqen vetëm në momente të papërshtatshme dhe janë të papritura.

  Këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të ndërtoni transportin e eventit brenda sigurisë ndaj situatave të papritura dhe problemeve që dalin rrugës. Duke ndjekur këto këshilla nuk do të thotë se eventi juaj nuk do të ketë probleme apo të papritura, por kjo është një mënyrë me anë të së cilës ju mblidhni dije dhe ndërtoni zgjidhje për t’i vënë në funksion kur ju nevojiten. Dhe kjo është këshilla e parë bazë përsa i përket çfarëdolloj plani pune dhe organizimi.

  Stilizoni transportin tuaj në përshtatje me temën e eventit

  Tema e eventit është pikënisja mbi të cilën ju zhvilloni të gjitha aspektet e organizimit tuaj. Kjo gjë vlen edhe kur flasim për transportin dhe mjetet që e relizojnë atë. Mund të dekoroni autobusin, të vendosni logo dhe ngjyra, flamuj, reklama, dhe kështu me radhë. Siç veproni edhe me aspekte të tjera të eventit, ashtu duhet parë edhe transporti i të ftuarve tuaj. Ka autobusë të cilët do t’ju lejojnë të përdorni mikrofonat apo të vendosni listën e muzikës që ju dëshironi në mënyrë që të kënaqni miqtë tuaj. Kështu që, pyesni gjithnjë kompaninë me të cilën do të bashkëpunoni në marrjen e autobusit për eventin tuaj.

  Gjëra që duhet të përgatisni në përaprësi

  1. Bëni kujdes me përdorimin e autobusit dhe rezervoni në përparësi

  Sipas stinës, ju këshillojmë të rezervoni 2-6 muaj përpara eventit. Merrni informacione për motin, trafikun dhe organizime të tjera që mund të ndodhin në të njëjtën zonë sepse këto mund të bëhen shkak për probleme të pazgjidhshme për realizimin tërësor të eventit.

  2. Mundësoni akses dhe rehati për të ftuarit që kanë nevoja të veçanta

  Mund të përcaktoni një numër vendesh ku të ftuar me nevoja të veçanta mund të zgjedhin lirshëm.

  3. Publikoni informacionet e transportit

  Bëni kujdes duke u dhënë informacion të saktë dhe të plotë të ftuarve, për oraret, rrugën dhe çdo gjë tjetër që ndodh përgjatë udhëtimit. Kjo do t’i ndihmojë që edhe ata të planifikojnë kohën e tyre dhe rrugën deri tek autobusi i eventit.

  4. Vendosni nga një udhëheqës në çdo autobus

  Zgjidhni nga një udhëheqës apo vullnetar të cilët hipin në çdo autobus për të përfaqësuar dhe shërbyer eventin tuaj.

  5. Kujdesuni për parkimin dhe hapësirat e ndalimit të autobusit

  Nëse jeni duke marrur disa autobusë për transportin e eventit, ju duhet të kujdeseni që vendi ku do zhvillohet eventi të mund të pranojë lehtësisht numrin e autobusëve tuaj.

  6. Mblidhni informacion rreth të ftuarve

  Është e rëndësishme të njihni mirë cilat janë dëshirat dhe nevojat e miqve tuaj. Kur njerëzit lëvizin me autobus, rruga dhe koha e tyre bëhet më e lehtë dhe e këndshme kur shoqërohen nga gjëra dhe veprimtari që u pelqejnë. Kjo ndihmon në ndërtimin e eksperiencave me të forta dhe të bukura.

  Zgjidhni një autobus për eventin tuaj

  Përse është më mirë të merrni me qera një autobus? 

  Marrja me qera e një autobusi ka disa aspekte të dobishme. Këtu përfshihen organizimi më i lehtë i grupeve të njerëzve me karaktere të ndryshme, kontroll mbi kohën në rrugë dhe lëvizjen fizike e të ftuarve, aspektin e sigurisë & shëndetit, mbledhjen e të gjitha gjërave në një automjet dhe uljen e shpenzimeve. Këto janë disa nga pluset e marrjes me qera të një autobusi.

  Ndërtoni një plan-B

  Ndërtoni një plan rezerv të cilin mund t’a përdorni për çdo problem apo aty ku gjërat nuk shkojnë mirë. Gjithmonë do të ketë rrethana të paparashikuara që mund të prishin planet tuaja. Dëmtimet e autobusëve dhe moti i keq janë vetëm dy nga gjërat që mund të shkojnë për keq.
  Planifikimi i një plan-B mund t’ju ndihmojë të zvogëloni rrezikun dhe të keni zgjidhje të gatshme për t’u përdorur në rast nevoje. Pyesni kompaninë e autobusëve se sa i keq duhet të jetë moti që të pezullohet shërbimi. Merrni vendime përpara nëse do të shtyni eventin ose do të ofroni bileta autobusi publik për pjesëmarrësit kur shërbimet tuaja të transportit dështojnë.
  Pyesni kompaninë tuaj të autobusëve se cila është politika e tyre për prishjet dhe vonesat e autobusëve për shkak të mirëmbajtjes. Gjithashtu, pyesni nëse mund të ofrojnë minibusë të minutës së fundit në rast të prishjes së autobusit. Pasi të keni në dorë të gjithë këtë informacion, ndërtoni një plan-B që është i balancuar në të paktën 70% lidhur me planin kryesor.

  Merr me qera një autobus nga një kompani me përvojë si Elite Mobility

  Rekomandohet që të lidheni me kompani që kanë bazë të mirë eksperience, veçanërisht kur nevojat tuaja lidhen me ngjarje të shkallës së gjerë. Kjo është kritike. Ju keni nevojë për siguri dhe këto lloj kompanishë do të ofrojnë autobusë të sigurtë, cilësorë dhe shoferë profesionistë.

  Elite Mobility është e fokusuar kryesisht në Shqipëri, Mal të Zi, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, dhe është partnere me kompani të tjera autobusësh dhe shoferë profesionistë përreth Evropës. Stafi i tyre është i trajnuar për t’ju ofruar flotën e përsosur të autobusëve me një çmim të përballueshëm.
  Krijoni një kontakt me ta!

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching