Elite Mobility në Industrinë e Transportit

Elite Mobility i ndihmonë njerëzit të planifikojnë udhëtimin e tyre dhe të lëvizin nga një destinacion në tjetrin. Transporti është thelbësorë në industrinë e turizmit.

Është parakushti bazë për çdo udhëtim, pavarësisht destinacionit. Lëvizshmëria është një pjesë thelbësore e industrisë së turizmit.

Shërbimet e Elite Mobility menaxhohen nga një staf i trajnuar dhe i aftë për të garantuar udhëtim të sigurtë dhe të këndshëm. Me anë të teknologjisë së avancuar dhe nën drejtimin e një stafi të përkushruar, prej Elite Mobility do të merrni gjthmon shërbimin e kërkuar, sic ju e meritoni atë. Kompania ofron lloje të ndryshme dhe të veçanta të shërbimeve të transportit të bazuara në kërkesat e klientit.
Gërshetimi i përvojës shumëvjecare, sherbimi dhe përkushtimi me idetë krijuese të një stafi professionistësh do t’a bëjnë më të vecantë dhe më të bukur udhëtimin tuaj.

Elite Mobility, është një kompani me eksperiencë dhe profesionalizëm. Transportin e konsiderojnë si pjesë të rëndësishme të punës. Kompania ju siguron angazhim dhe organizim profesional të një skuadre që plotëson çdo kërkesë të klientit. Gjithashtu, Elite Mobility përqendrohet tek kërkesat dhe nevojat e veçanta të secilit klient për të realizuar shërbimin më të mirë të transportit duke vënë ne dispozicion shoferë profesionistë dhe me pervojë. Stafi i Elite Mobility ka për synim të bëhet pjesë esenciale brenda planifikimit të udhëtimit të çdo klienti. Si kompani me eksperiencë, Elite Mobility ofron larmi shërbimesh të cilat mbulojnë transportin në rrugë, parkimin në aeroport, udhëtime turistike, autobusë dhe makina me qira, etj. Po ju sjellim disa shembuj: pushime që përfshijnë paketa drejto-vetë ose fluturim dhe makinë me qira në destinacionin e zgjedhur; autobus me qera ose autobus me shoqërues për ekskursione, autobus me qera për familje, grupe, korporata dhe automjet për njerëz me nevoja të veçanta.

 

Kështu që, le të shohim pak për shërbimet dhe produktet e kompanisë.

School Travel

Shërbimet e Elite Mobility

Udhëtime ditore

Stafi i Elite Mobility është i gatshëm të shërbejë me shpejtësi, elasticitet dhe me kujdes mbi detajet e shërbimit ndaj klientit.
Tek Elite Mobility do të gjeni udhëtime ditore të cilat mund të shtohen brenda shërbimit apo udhëtimit tuaj në çdo moment. Nëse dëshironi të realizoni një eksperiencë më të veçantë për udhëtimin tuaj, kompania mund të bashkangjisë edhe një person-udhëzues për destinacionet që ju doni të vizitoni.

Udhëtime disa-ditore

Shërbimet e Elite Mobility mund të shkojnë edhe më gjerë. Nëse gjendeni në Ballkan ose Shqipëri, kompania do t’ju ofrojë një eksperiencë të personalizuar e përgatitur nga një staf profesionistësh. 

Kompania ofron shërbime për biznese të vogla ose të mëdha, kompani ndërkombëtare dhe kombëtar, dhe kompani shumkombëshe. Nëse dëshironi të ndërmerrni një udhëtim në grup ose udhëtim për nxitje kolektive, kompania Elite Mobility do personalizojnë një paketë përkatëse me nevojat dhe dëshirat e juaja. 

Transferta

Elite Mobility specializohet në sipërmarrjen e transportit të partnerëve ndërkombëtarë me anë të produkteve të dedikuara. Ky sektor i kompanisë ofron të gjitha llojet e transportit, lëvizjet në tokë ose mbërritjet në port, ose zhvendosjen nga një vend në tjetrin. Stafi i kompanisë është në ndihmë për çdo pjesë të transportit në mënyrë që ai të jetë sa më i lehtë dhe i këndshëm për klientin. Kompania ofron shumëllojshmëri shërbimesh duke filluar nga transferta private, biznesi, vetjak ose kolektivash, transferta të përziera deri tek zgjedhja e automjeteve me qira të madhësive të ndryshme.

Elite Travel Autobus

Produktet e Elite Mobility

Udhëtim në grup

Udhëtimi në grup është një eksperiencë e këndshme dhe më e lirë. Elite Mobility ofron larmi mundësishë për të zgjedhur kur bëhet fjalë për udhëtime në grup. Kompnia ka disa lloje automjetesh për t’u marrur me qira; autobus me 55, 56, dhe 57 vende, autobus mini me 25 vende, minibus me 20 vende, sprinter van me 15 vende ose 12 vende. Të gjitha automjetet janë të pajisura me klimatizues dhe komoditete bazë (që mund edhe të shtohen) për t’u përdorur nga të gjithë klientët, individuale apo kolektive qofshin kërkesat e tyre.

Transferta me karakter mikpritje

Elite Mobility organizonë të gjitha kërkesat e një korporate në lidhje me aspektin e mikpritjes dhe transfertave. Ky shërbim ofrohet si për udhëtimin ashtu edhe për qëndrimin në hotel, etj. Kompania është e pranishme në çdo hap të shërbimit, në fillim, përgjatë dhe pas udhëtimit të klientëve të saj. Gjithashtu, mund të bëni kërkesë në emër të klientëve tuaj ose të ruani kërkesën tuaj më herët për t’a përdorur atë një moment më vonë. Besoni tek Elite Mobility për një shërbim të ndërtuar në nivel të lartë profesional.

Udhëtime turistike

Kompania është e specializuar në mbarështrimin e shërbimeve të transportit dhe ofron zgjidhje për transport udhëtarësh, nga një person deri në grup personash. Udhëtimet turistike janë të krijuara sipas nevojave të çdo klienti dhe shërbehen në një numër të gjerë qytetesh në Shqipëri dhe Ballkan. Flota e automjeteve përbëhet nga një larmi mjetesh transporti duke përfshirë edhe minibus me sistem ndihmës për invalidë. Duke qenë një kompani me përvojë dhe profesionale, Elite Mobility ofron mundësinë e zgjedhjes për udhëtime një ditore ose shumë ditore.

Dasma

Elite Mobility kupton rëndësinë e kësaj dite të veçantë dhe mundësonë organizimin e transportit të personalizuar në përputhje me nevojat e klientit. Shërbimi i kompanisë mundësonë transport pa stres në mënyrë që udhëtimi të jetë sa më i këndshëm në vendet si Shqipëria, Mali Zi, Kosovë dhe në Maqedonia e Veriut. Elite Mobility mund të organizojë çdo gjë që keni nevojë në lidhje me transportin e ceremonisë martesore, datëlindjes dhe/ose ditëve të veçanta të jetës. Kompania ju siguron përjetime të paharrueshme.

Organizim eventesh

Për çdo lloj transporti që lidhet me konferenca, takime profesionale, takime biznesi, transport aeroportual, evente speciale, evente sociale, evente në grup etj. Prej Elite Travel do të merrni shërbimin më cilësor dhe professional në fushën e transportit B2C (Biznes-Klient). Stafi i kompanisë e jehë mirë punën e tij në këtë sektor bashkë me të gjitha aspektet e tij dhe përpiqen vazhdimisht të ndërtojnë zgjidhjet më të mira, në veçanti për secilin klient.

Ekskursione shkollore

Elite Mobility mundësonë transportin special për ekskursione shkollore të cilat janë frymëzuese për ndryshimin e jetës së nxënësve dhe studentëve nëpërmjetë eksplorimit të bukurive natyrore dhe historive të vendeve të ndryshme. Ekskursionet që ndërtojnë janë të ndryshme në karakter si p.sh., ecje brenda pyjeve e luginave dhe aventura ditë-natë me temë edukuese, historike dhe kulturore.

Transferta për korporata

Të planifikosh udhëtime dhe transferta biznesi është shpesh herë e vështirë, por jo për një kompani si Elite Mobility. Kompania merrë kohën e duhur që çdo detaj i udhëtimit të planifikohet dhe organizohet me cilësi të lartë. Kjo përqasje e punës së Elite Mobility e bënë të dallojë midis kompanive të tjera në treg. Kompania ofron shërbime të specializuara dhe të personalizuara në përputhje me nevojat e klientit. Ofron kontrata afatgjatë për shërbime të transportit biznes, transportit të punonjësve të kompanive dhe korporatave, transfertave aeroport-destinacion-aeroport në të gjithë Shqipërinë.

Shoferët profesionistë të Elite Mobility

Shoferët janë të trajnuar dhe të certifikuar, dhe marrin pjesë në takime të programuara për mabrëvajtjen e sigurisë. Janë të përgatitur të përballojnë çdo problem dhe trafik në rrugë. Udhëtimet përgjatë natës shoqërohen gjithmon me dy shoferë të cilët kordinohen deri në fund të udhëtimit. Pavarësishtë llojin dhe kohën e udhëtimit, siguria është gjithnjë prioritet për Elite Mobility, partnerët dhe shoferët e kompanisë. Elite Mobility zhvillon vazhdimisht mbarvajtjen e sigurës së automjetit dhe preventivin e mbarëvajtjes i cili përmban: Inspektim të Përditshëm, Mbikëqyrje Teknike, Inspektim Motorik dhe Cilësinë e Mjetit.

Shëndeti & Siguria e Elite Mobility

Ju dhe familja juaj jeni gjithmonë të sigurtë kur udhëtoni me mjetet e Elite Mobility. Elite Mobility, për sigurinë tuaj shkon përtej pritshmërive. Autobusët përfshijnë të gjitha standartet e sigurisë dhe shoferët janë të trajnuar e të përgatitur në maksimum për të mbarëvajtur rregullat e Shëndeti dhe Siguria të vendosura nga kompania. Manaxherët bashkëpunojnë gjithmonë me shoferët dhe pasagjerët për të siguruar që i gjithë stafi të ketë kaluar nëpër procesin e trajnimit mbi rregullat dhe përgjegjësitë e zbatimit të protokollit të Shëndeti dhe Siguria. Secili punonjës është i detyruar të ndërmarrë të gjithë hapat praktik në mënyrë që të aftësohet për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e vetes dhe të të tjerëve. Nxitet që të jetë gjithnjë aktiv për të ndihmuar që të arrihet mbarvajtja e rregullave të sigurisë në mjedisin e punës. 

Si një kompani me eksperiencë dhe profesioniste, Elite Mobility ofron zgjedhje të shumta për transport pasagjerësh duke mbuluar udhëtimin në terren, parkimet dhe transfertat aeroportuale, transportin detar, etj. Elite Mobility kujdeset që të përshtasë brenda shërbimit kërkesat individuale dhe ato të veçanta në mënyrë që të arrijë shërbimin më të mirë të transportit dhe akomodimit. Kompania operon kryesisht në Shqipëri, Kosovë, Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut, duke bashkëpuar bindshëm me partnerë të tjerë në të gjithë Evropën.
 
Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

Kontakt

Na ndiqni

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Rreth kompanive të autobusëve me qira

Sot, bizneset po zhvillohen në shumë drejtime. Shërbimet ose produktet e tyre tregojnë qartë për fuqinë e rritjes përgjatë viteve.

Të gjitha bizneset po trupëzojnë mënyra dhe teknologji të reja që të mund të qëndrojnë brenda garës dhe vështirësive të gjëndjes gjithnjë në ndryshim. Të njëjtën gjë po bëjnë kompanitë e autobusëve me qira. Këto kompani janë private dhe mund të operojnë si për tranportin publik edhe për atë privat. Në të shumtën e rasteve këto kompani bashkëpunojnë me ato të turizmit ose janë degë të tyre.
Secili dhe çdo grup kanë kërkesa për të cilat kompanitë e autobusëve mundohen gjithnjë t’i përmbushin me kënaqësi. Kompanitë ofrojnë automjete të tipit dhe përmasave të ndryshme. Kjo do të thotë se ju mund të zgjidhni autobusë nga më i madhi në përmasa/kapacitet deri tek sprinter van të cilët përshtaten me numrin e pasagjerëve në përmbushjen e objektivave tuaj. Kompanitë do t’ju mbështesin edhe me lloje të ndryshëm të luksit nëse është e nevojshme. Ekspertët e tyre mund të ndërtojnë shërbime të veçanta në lidhje me dëshirat dhe nevojat e klientit. Përveç se ju ofrojnë shërbime dhe këshilla organizative, ekspertët janë të gatshëm në përllogaritjen e çmimit më të arsyeshëm në përshtatje me eventin tuaj.

Shërbimet e transportit që ofrohen:

Dasma
Dasmat dhe transporti i të ftuarve janë stresuese nëse nuk keni planifikuar një autobus për të lëvizur. Marrja me qira e një autobusi lehtëson vështirësitë e lidhura me transportin e të ftuarve. Kompanitë e autobusëve do të punojnë me ju ose me planifikuesin e dasmës për të plotësuar të gjitha kërkesat e veçanta dhe të mos anashkalohet asnjë detaj gjatë shërbimit. Ekspertët e tyre mund të ndihmojnë për të kthyer ditën e dasmës në të paharrueshme për të gjithë.

Evente për korporata
Për ngjarjet e korporatave, takimet, konferencat, shëtitjet, sesionet e trajnimit, etj., shërbimet e autobusit me qira lehtësojnë vështirësitë e transportit tuaj. Këto kompani ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh për për korporatat. Ata kuptojnë mirë se sa energji dhe kohë ka nevojë organizimi i këtyre ngjarjeve.

Konferencë
Kompanitë e autobusëve kanë automjete që mund të strehojnë pothuajse çdo grup, pavarësisht numrit të njerëzve. Ata e kuptojnë presionin dhe sasinë e kohës që harxhohet në planifikimin e ngjarjeve të mëdha që do të thotë se ata janë të gatshëm të punojnë dhe të ofrojnë numër dhe lloje të ndryshëm autobusësh në mënyrë që të sigurohet suksesi i konferencës. Ndonjëherë, efikasiteti i këtyre kompanive mund të jetë i pabesueshëm.

Mbledhje/Takime
Të gjitha kompanitë kanë përvojë në mbledhjet dhe takimet kolektive, udhëtimet familjare dhe transportin e veçantë për kohë të veçanta. Prioriteti kryesor është transporti i sigurtë dhe i besueshëm në kohë. Autobusët me qira janë të shkëlqyer për të planifikuar transportin e një datëlindjeje, përvjetori, tradite vjetore, e kështu me rradhë.

Udhëtim në grup
Pavarësisht nëse grupi juaj është duke udhëtuar në një vend historik, për një natë argëtuese, kazino apo për diçka tjetër, kompanitë e autobusëve ofrojnë transport të sigurtë, të rehatshëm dhe të besueshëm. Ekspertët e tyre do të punojnë me çdo kërkesë të veçantë që grupi mund të ketë, në mënyrë që udhëtimi të bëhet sa më i qetë dhe i përshtatur këndshëm.

Udhëtime shkollore
Kur kërkohet që grupi i një shkolle ose universiteti të dalë në rrugë, besojini një kompanie që ka autobusë me qira. Kjo kompani do të planifikoj transportin tuaj në siguri të plotë me një çmim të përballueshëm. Kompanitë e udhëtimeve me autobusë kanë përvojë në shërbime të tilla si udhëtime në grup, transport të ekipit shkollorë sportiv, transport për grupe teatrore, etj.

Udhëtime sportive
Atletë e tifozë mund të mbështeten në një autobus me qira për transport të sigurt, të besueshëm dhe të përballueshëm për çdo qëllim sportiv. Stafi profesionist i një kompanie autobusësh ka përvojë të gjerë në shërbimet e transportit për ngjarje sportive që zhvillohen nga kolegje, universitete, shkolla të mesme apo shkolla të niveleve të tjera – private ose publike – për të rinj, të rritur, të vegjël e kështu me rradhë.

Transferta
A po organizoni një udhëtim për agjencinë, institucionin apo kompaninë tuaj? Për klientët apo partnerët tuaj? Po kërkoni,  për grupin tuaj, transfertat nga aeroporti ose porti i trageteve, të merrni një autobus me qira ? Pavarësisht numrit të njerëzve që pritet të udhëtojnë, kompanitë mund të gjejnë gjithmonë autobusin e përsosur për ju. Këto automjete fillojnë nga minibusi kompakt deri tek autobusi i përmasave të mëdha dhe me kapacitet të plotë, deri tek flota e personalizuar e autobusëve. 

Çfarëdo që ju nevojitet të dini rreth marrjes me qira të një autobusi, më e mira për të bërë është të kontaktoni një kompani të fushës. Ju sigurojmë se do të merrni maksimumin e informacionit dhe mbështetjes për të planifikuar transportin e mysafirëve tuaj. Tregoni për natyrën e eventit që po organizoni dhe kërkoni një çmim të përballueshëm. Gjithashtu, sigurohuni që të kërkoni informacion shtesë në lidhje me politikën e Sigurisë në mënyrë që të arrihet suksesi në organizimin e eventit tuaj.

 

Referencë: Burime online

Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Shoferë Profesionistë

Shoferët e autobusit janë të përgjegjshëm për transportin e sigurtë dhe në kohë të pasagjerëve të tyre drejt destinacioneve të kërkuara. Ata duhet të mbajnë mend shumë gjëra kur bëhet fjalë për sigurinë e pasagjerëve. Shoferët kanë përgjegjësi për sigurinë në rrugë dhe për vëmendjen e kalimtarëve kur autobusi është në lëvizje. Gjithësesi, ata kanë edhe detyrimin që të kujdesen për pasagjerët dhe vazhdimisht të kalojnë nëpër trajnime periodike lidhur me sigurinë brenda automjetit.

Çfarë janë këto trajnime dhe mësimet që shoferët marrin prej tyre:

 • Kuptimi i rolit dhe përgjegjësive të shoferit.
 • Kuptimi i marrëdhënies së shoferit me klientin.
 • Përditësime rreth së ardhmes së transportit.
 • Detyrat ditore që parandalojnë mos funksinimin e automjetit.
 • Përmirësimi i veprimtarisë profesionale lidhur me rregulloret e trasnportit ndërkombëtar.
 • Trajnim për sigurinë e pasagjerëve, i fokusuar tek fëmijët dhe vendosja e bagazheve
 • Shoferët profesionistë kanë detyrën të kujdesen për pasagjerët e tyre. Ata duhet të ndërmarrin disa hapa për t’u vetëdijuar që janë të aftë të krijojnë siguri për njerëzit që trasportojnë. Këto hapa përfshijnë vëmendjen përgjatë rrugës, në stacion/ndalesa, ose të merren me mbikëqyrjen e automjetit para nisjes.

  Kuptueshmëria e Përgjegjësive

  Në mënyrë që të arrihet siguria e qëndrueshme e pasagjerëve, shoferët duhet të bëhen të ditur rreth përgjegjësive që kanë. Ata trajnohen dhe janë përgjegjës për:

 • Gjendjen e rregullt të automjetit.
 • Marrjen e masave të duhura në rast incidenti Marrjen e masave parandaluese për të zvogëluar mundësinë e ndodhjes së incidenteve.
 • Mos mbingarkimin e automjetit.
 • Ngasja në mënyrë të arsyeshme; duke mos krijuar rreziqe.
 • Transportin e sigurt të pasagjerëve në destinacionin e tyre.
 • Pasagjerët të kenë një udhëtim të rehatshëm.
 • Planifikimin përpara: i përgatitur si të trajtosh situatat emergjente që mund të lindin.
 • Raportimin e defekteve të automjetit tek menaxheri (mos drejtimi i automjetit me defekt).
 • Planifikimin e kohës së mjaftueshme në mot të keq ose në trafik të rënduar.
 • Qëndrimin e qetë gjatë vozitjes; shmangia e situatave që mund të çojnë në acarim ose në debate brenda automjetit.
 • Sigurimi që automjeti të jetë i pajisur me të gjitha të nevojshmete ndihmës së parë dhe të zjarrfikësve.
 • Shoferët janë pjesa thelbësore e një udhëtimi. Ata nuk kalojnë vetëm nëpër trajnime (edhe periodike), por u kërkohet vazhdimisht që të jenë në dijeni edhe për këto 4 njohuri.

  1. Praktikat e drejtimit të sigurtë të automjetit

  Të njohin automjetin e tyre
  Kujdes për stilin e drejtimit
  Të dinë për nevojat e pasagjerëve të tyre (veçanërisht për ata me aftësi të kufizuara)
  Të bëjnë kujdes për pasagjerët që hyjnë dhe dalin nga automjeti

  2. Njohja me politikat dhe legjislacionin e rripit të sigurimit

  Njohuri mbi përdorimin e rripave të sigurimit
  Të trajnuar mbi rregullat, dhe rifreskimin e tyre kur ndërrojnë automjet
  Të njihen me rregullat për fëmijët që udhëtojnë me ta
  Të sigurohuen që pasagjerët të përdorin rripat e sigurimit siç duhet dhe të ndihmojnë në rast nevoje
  Të sigurohen që të gjithë pasagjerët janë të ulur para se të nisen

  3. Komunikimi i sigurtë i informacionit

  Komunikim i qartë për çdo gjë
  Ndërgjegjësimi i pasagjerëve për daljet e emergjencës dhe vendndodhjen e tyre
  Përgjegjësi që pasagjerët të respektojnë rregullat e autobusit dhe politikat e sigurisë
  Informimi i pasagjerëve për rrethanat (nëse ka) që mund të ndodhin gjatë rrugës
  Të hapur në pranimin e pyetjeve të pasagjerëve në përfundim të udhëtimit

  4. Shëndeti dhe Siguria brenda automjetit

  Së pari, kujdes për veten
  Siguri për kolegët dhe pasagjerët
  Të vetëdijshëm për stilin e drejtimit, të mos ndikojë në sigurinë e pasagjerëve
  Të vëmendshëm që vendkalimet të jenë të lira
  Informim rreth kushteve të motit
  Të sigurohet që shenjat dhe sinjalistikat brenda automjetit të jenë të dukshme për të gjithë
  Kontroll për rripat e sigurimit nëse funksionojnë siç duhet
  Kontroll për butonat, daljet e urgjencës dhe çekiçët e dritareve të funksionojnë siç duhet përpara hyrjes së pasagjerëve në automjet

  Siç kuptoni nga ky artikull i shkurtër, të bëhesh shofer profesionist kërkon kohë dhe mund. Është e rëndësishme që një shofer të jetë gjithnjë i vetëdijshëm për ndryshimet që ndodhin në industrinë e transportit dhe të rifreskojnë aftësitë e tyre në lidhje me këto ndryshime. Aspekti profesional i shoferit nuk ka të bëjë vetëm me aftësinë e të drejtuarit të automjetit, por kërkon kuptueshmëri të gjerë të aspekteve të lidhura me lëvizjen në rrugë, pasagjerët, kohën/moti, rregulloren e SH&S, automjetin që marrin në drejtim, destinacionet, trafikun dhe me aftësitë komunikuese.

   

  Referencë: Burime online

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Udhëtime Turistike dhe Teknologjia

  Jetojmë në kohën e pushtimit teknologjik. Ky është shekulli në të cilin sistemet dhe mjetet teknologjike po marrin pjesë më të madhe brenda mjedisit të çdo pune dhe profesioni. Këto kanë ndryshuar botën dhe mënyrat se si ne organizojmë shërbimet dhe produktet tona.

  Një punë që dikur do merrte ditë për t’u kryer, sot mund të përmbyllet brenda 24 orëve ose minutave. Teknologjia është kthyer tashmë në pjesë ndërlidhëse brenda jetës së përditshme. Industria e udhëtimeve turistike është zhvilluar nga ndërhyrjet teknologjike. Sistemet e rezervimit online për bileta autobusi, akomodim, bileta avjoni, ture dhe aktivitete, dhe shërbime të lidhura me turizmin janë bërë bazë për rritjen e çdo biznesi. Këto sisteme po e kthejnë planifikimin e tureve dhe udhëtimeve në shumë herë më të lehtë për t’u kryer se vite më parë. Teknologjia e ka bërë më të lehtë për njerëzit që të planifikojnë udhëtimet e tyre duke zvogëluar kohën dhe duke ndihmuar në përshtatshmëri. Me nidhmën e risisë teknologjike dhe shpejtësinë e internetit, njerëzit që kanë shpirt eksplorues mund të rezervojnë fluturimet e tyre dhe hotelet në mënyrë direkte. Interneti mund të ndihmojë në gjetjen e akomodimit në shtëpinë e dikujt i cili e çel atë përkohësisht për turistët, ose të mos ndjehet krejt i çuditur para se të hyjë për herë të parë në një restorant. P.sh., përshtypjet që vizitorët apo turistët lënë tek uebfaqet apo blogjet e ndryshme janë një ndihmë e rëndësishme për atë që kërkon të njohë vendin apo shërbimin para se të zgjedhë.

  Le të shikojmë disa mënyra teknologjike që kanë ndryshuar organizimin e udhëtimit turistik.

  Planifikimi

  Ditët e sotshme, planifikimi i tureve dhe udhëtimeve është bërë shumë më i lehtë së më parë. Atë që duhet të bëni është të lundroni online për të gjetur informacionet për të planifikuar udhëtimin tuaj. Duke lundruar disa orë në internet ju do të gjeni të dhëna esenciale rreth destinacionit që dëshironi. Edhe nëse do t’ju duhet mbështetje, në internet ka shumë agjent turistik të cilët ju ndihmojnë ose orientojnë përgjatë gjithë porcesit. Ajo çfarë ju duhet është të keni një kompjuter, internet dhe ide të qartë rreth udhëtimit të dëshiruar.

  Lehtësim i Rezervimit

  Teknologjia e ka bërë rezervimin e fluturimeve, akomodimit dhe aktiviteteve (edhe të atyre në çast të fundit) shumë më të arritshëm për të gjithë. Edhe për ata të cilët nuk kanë shumë njohuri mund të mësojnë shpejt për këto mënyra që teknologjia na shërben për rezervimet online. Sot, çdo gjë është e mundur të gjendet në internet. Gjithashtu, ka platforma të cilat ju mundësojnë larmi akomodimesh që përshtaten me kërkesat dhe buxhetin e secilit. Nuk është më navoja të printoni biletën tuaj sepse keni opsionin e-biletë dhe çek-in në telefon. Aplikacionet smart i kanë bërë gjërat më të lehta për ne duke na larguar nga stresi i mbajtjes së dokumentave ose letrave të shumta me vete.

  Përvoja e të udhëtuarit

  Përvoja e udhëtimeve ka ndryshuar nga dikur, gjithashtu. Përveç hartave të Google, tashmë ka shumë aplikacione për përdorim mobile të cilat i kanë hartat globale vazhdimisht të përditësuara. Informacione shtesë rreth turizmit dhe destinacioneve plotësojnë edhe më tëpër seksionet e këtyre aplikacioneve. Udhëtimet nëpër vende të ndryshme janë bërë edhe më të frytshme për shkak të teknologjisë. Kështu që, mund të përdorni këto aplikacione njësoj siç edhe hatën e Google për të udhëtuar ose pët të gjetur drejtime rreth desinacioneve që dëshironi. Për më tepër, këto mjete (apps) ndihmojnë në ngërçet e gjuhës kur nuk e njohim atë.

  Më shumë lidhje midis njerëzve

  Ka momente kur do t’ju duhet të qëndroni në lidhje me njerëzit e juaj ose më kolegët e punës, dhe njëkohësisht të udhëtoni. Teknologjia ju jep mundësinë të qëndroni në linjë me ta. Teknologjia ju ndihmon të punoni nga larg dhe njëkohësisht të bëni pushime. Të punuarit nga larg në një vend që ju bën të ndiheni të qetë dhe të shplodhur shton me siguri vlera dhe freski brenda jetës së biznesit tuaj. Përveç kësaj, ju ndihmon të jeni në kontakt me njerëzit që ju doni edhe kur duhet të largoheni nga shtëpia për një kohë të gjatë. 

  Eksperienca e udhëtimit mund të marrë ngjyra personale 

  Ka shumë njerëz të cilët dëshirojnë të përjetojnë eksperienca të personalizuara dhe unike. Teknologjia e bën të mundshme edhe këtë përvojë. Ju mund të mbushni planin tuaj udhëtar me detaje që dëshironi dhe, në disa raste sipas kompanisë dhe destinacionit, ju mund edhe të ndryshoni pjesë të udhëtimit në kohë reale. Për më tepër, ka shumë platforma në internet si p.sh. blogje, aplikacione, dhoma-chat, shërbime, etj. të cilat ju vijnë për ndihmë.

  Pra, siç kuptoni dixhitalizimi ka sjellur zgjedhje për ne në një mënyrë të gjerë. Sot, udhëtimi është bërë pjesë edhe e praktikave shpirtërore, dhe më shumë njerëz po priren të udhëtojnë në lidhje me dikur. Teknologjia na ka dhënë mundësinë e mbledhjes së më shumë informacioni për vendet dhe kulturën e tyre. Me anë të teknologjisë së ndërthurur në udhëtimet turistike ne mund të mësojmë për gjëra të cilat nuk i kemi imagjinuar ndonjëherë – ndoshta kjo mënyrë e të udhëtuarit tashmë është edhë një rrugë për të zgjeruar imagjinatën dhe botëkuptimin tonë për njerëzit dhe kultuart e botës.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato. 

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Këshilla për Zgjedhjen e Autobusit për Korporata

  Nëse keni planifikuar një takim ose konferencë në një shtet tjetër larg bazës së biznesit tuaj, atëherë ju duhet të mendoni për transportin e miqve apo punonjësve tuaj.

  Transporti publik mund të kthehet shpesh në dhimbje koke, sidomos kur ju nuk keni ide për shtetin/vendin ku planifikoni të shkoni. Gjithashtu, ju duhet të mendoni që miqtë e juaj të përfshihen në eksperiencën më mbreslënëse të mundshme.

  Si do që të jetë lloji i transportit që ju nevojitet, nga aeroporti apo hoteli drejt destinacionit (dhe anasjelltas), pavarësisht vendeve të nisjes apo edhe orareve, kompanitë e dhënies me qera të autobusëve janë mënyra më e mirë e cila përshtatet me nevojat e transfertave për një korporatë.

  Këto kompani autobusësh mund të organizojnë marrjen e grupeve dhe zbritjen e tyre nga aeroporte të vogla dhe të mëdha; t’ju çojnë deri tek hoteli që keni zgjedhur, apo t’ju marrin nga hoteli drejt zyrave dhe vendeve të eventit në fjalë. Për më tepër, nëse miqtë tuaj dëshirojnë të bëjnë shëtitje të ndryshme, të darkojnë diku përkatësisht ose të bëjnë diçka tjetër, një kompani autobusi do të merret me gjithë nyjet e transportit në fjalë.

  Po ju listojmë disa pyetje të cilat ndihmojnë në ndërtimin e idesë rreth përmasës së transfertës që ju nevojitet të realizoni. Mund të përdorni këto pyetje si metodë për të kuptuar nëse duhet të zgjidhni një autobus me qera apo jo.

  A udhëton stafi juaj vazhdimisht?
  A keni partnerë jashtë vendit të cilët kanë nevojë për t’u transferuar nga A në B?
  Jeni duke planifikuar një konferencë, takim, nxitje shplodhëse ose një event për biznesin tuaj jashtë vendit?
  A jeni i shqetësuar për sigurinë e miqve tuaj kur lëvizin nga një vend në tjetrin?
  A ju duhet të zhvendosni punonjësit tuaj midis pikave të ndryshme të biznesit?
  A do të ndodhë eventi jua në një vend tjetër për të cilin ju nuk keni njohuri?

  Nëse i prëgjigjeni me po këtyre pyetjeve, atëherë ju duhet të merrni me qera një autobus për t’i shërbyer më së miri miqtë e juaj. Provoni të lidheni me Elite Mobility e cila operon në Shqipëri dhe Evropën Juglindore!

  Gjithashtu, kini parasysh edhe këto këshilla para se të vendosni:

  1. Mendoni për oraret dhe krijoni një tabelë me segmentë kohorë

  Duhet të kontrolloni çdo pjesë të kohës dhe së pari intenerarin e fluturimit, më pas përdorini këto si bazë për të rezervuar autobusin për transfertën nga aeroporti, etj. Bëni me dije kompaninë për gjëra që mund edhe të shkojnë ndryshe nga pritshmëritë tuaja. Kjo mënyrë ju ndihmon gjithashtu të krijoni një tabelë oraresh dhe një plan-B i cili ju duhet nëse diçka shkon keq. Flisni me kompaninë e autobusit për limitet e tyre dhe gjërat që nuk munden t’i shërbejnë.

  2. Gjykoni madhësinë e grupit dhe hapësirën që nevojitet për mbajtjen e sendeve

  Kur zgjidhni një autobus për transfertën tuaj, sigurohuni që të keni numuruar mirë njerëzit që do të udhëtojnë. Pavarësisht llojin e grupit, familje, miqë e shoqëri ose punonjës mendoni për madhësinë por edhe për hapësirën e bagazheve që autobusi ofron. P.sh., nëse grupi është mbi 20 njerëz, zgjidhni një autobus të madhë.

  3. Bëni llogarinë duke përfshirë edhe copëzat e vogla

  Merrni parasysh këtu marrjen me qera të autobusit i cili përshtatet me numrin e njerëzve të grupit. Kjo, sidomos, është shumë kritike kur bëhet fjalë për udhëtimie që ju çojnë larg dhe për kohë të gjatë, ose për çmimet e vendeve të parkimit që do të rrisin me siguri shpenzimet totale. Gjithësesi, është e rëndësishme të mos harroni të shtoni çdo shpenzim të vogël në përllogaritjet tuaja totale sepse kur mblidhen të gjitha bashkë mund të dalin edhe supriza të pakëndshme.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Lista e Gjërave që Nuk Duhen Bërë në Autobus

  Nëse keni vendosur të bëni një udhëtim me një grup njerëzish, p.sh. me shoqërinë tuaj, zgjedhja e një autobusi është qartazi më e mira. Në Evropë, mbi 500 000 autobusë janë në qarkullim të vazdueshëm dhe 8.5% e transportit tokësor të pasagjerëve bëhet prej autobusëve. Gjithashtu, qeramarrja e autobusëve po rritet në popullaritet.

  Nga njëra anë, kompanitë e autobusit bëjnë më të mirën që mundet për të realizuar një shërbim perfekt për ju. Nga ana tjetër, është e rëndësishme që ju t’ia ktheni nderin gjithashtu.

  Shkurtimisht, po ju sjellim disa këshilla të cilat ju ndihmojnë në ndërtimin e një marrëdhënie më të mirë me kompaninë brenda shërbimit që ju ofrohet.

  Kujdes me kohën, dhe mos u vononi

  Pjesa më e rëndësishme është të jeni gjithnjë në kohë. Kur dikush vonohet, kjo shkakton që i gjithë autobusi të mbetet pezull duke pritur pasagjerin, që si pasojë sjell vonesë në mbërritje. Sidoqoftë, nuk ju presin të gjithë autobusët nëse ju vonoheni, ka nga ato të cilët nisen drejt në kohën e përcaktuar.

  Jeni të kujdeshëm për ushqimin tuaj

  Nëse ju duhet të merrni ushqim me vete, bëni kujdes llojet e ushqimeve që do të mbani në autobus. Ka njerëz të cilët nuk kanë marrëdhënie të këndshme me disa lloje ushqimesh.

  Mos bëni zhurmë dhe as të bezdisni njeri

  Të folurit në autobus është diçka normale. Gjëja e vetme që ju duhet gjithmon të bëni kujdes është niveli i zërit tuaj. Mundohuni të mos bërtisni tek personi mbas jush por kthehuni drejt tij dhe flisni me zë normal. Mbani telefonin dhe muzikën në një nivel mesatar të pranueshëm. Dhe, gjithnjë mendoni që mund të ketë njerëz në autobus të cilën ndoshta nuk pëlqejnë të dëgjojnë për tema që ju pëlqeni të flisni.

  Mos merrni pije alkolike para se të pyesni kompaninë e autobusit

  Mos merrni me vete substance të paligjëruara

  Jo armë me vete

  Mos pini duhan brenda autobusit

  Mos i flisni dhe as të tërhiqni vëmendjen e shoferit

  Mos harroni gjëra pas. Kur largoheni nga autobusi, në mbërritje, hidhni gjithnjë një sy të dytë për portofolin tuaj, telefonin dhe xhaketën tuaj. Pra, kujdesuni gjithmon edhe për gjëra të vogla por me rëndësi të madhe të cilat mund t’i harroni kur largoheni nga autobusi.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Autobus në Evropë: Rëndësia dhe Benefitet

  Autobusat janë shpesh mënyra më e lirë për të lëvizur nga pika A në B dhe anasjelltas, përreth gjithë Evropës. Kjo mënyrë e të udhëtuarit është tashmë një traditë e kontinetit të vjetër dhe transporti me autobus është, gjithashtu, një zgjedhje e preferuar nga vendasit dhe turistët.

  Autobusët në Evropë

  Të udhëtuarit nëpërmjet autobusit nuk është vetem një mundësi e sigurtë dhe e besueshme transpoti brenda vendeve të Evropës si p.sh. nga Franca në Spanjë, por është edhe një mënyrë e mirë për largësi të shkurtra të cilat janë të vështira për t’u arritur. Gjithashtu, ka linja autobusësh të cilët shërbejnë në transport ndërkontinental të njerëzve.
  Sigurisht, të udhëtosh me autobus është zgjedhja më e lirë në kosto. Biletat e autobusit nuk luhasin shumë apo shpeshë në çmim, që do të thotë se autobusi është një mundësi e shkëlqyer për ata të cilët kanë buxhet të kufizuar ose për kë do që dëshiron të ketë lirshmëri gjatë udhëtimit.
  Standartet e transportit me autobus në Evropë janë të larta në krahasim me rrjetin e transportit në kontinente të tjera. Do të gjesh shërbim-linjë, si p.sh. intercity (linjë ndërqytetase) dhe linja ndërshtetërore, që shkojnë nga Franca në Gjermani, Budapest-Vienë, ose Nuremberg-Pragë, etj. Ka shumë kompani të cilat ofrojnë këto lloj shërbimesh me anë të linjave të transportit me autobus. Gjithashtu, për ata që duan të udhëtojnë nga Evropa Juglindore drejt BE-së dhe anasjelltas, gjenden linja autobusësh të cilat ofrojnë shërbime gjatë javës dhe gjatë gjithë vitit. Për shembull; gjendet një linjë autobusi që niset nga Tirana drejt Berlinit dhe anasjelltas. Në këtë rast, ju sugjerojmë të kontaktoni Elite Mobility për çdo informacion.

  Rëndësia e autobusit që përshkon distancë të gjatë

  Ky lloj autobusi (apo edhe shërbim) quhet ndryshe si autobus ndërqytetas. Kjo mënyrë e të lëvizurit me autobus mund të përfshihet në shërbimet publike por edhe në ato private. Në ndryshim me linjat publike urbane, të cilat bëjnë shumë ndalesa përgjatë qytetit, një autobus ndërqytetas ka normalisht një a dy ndalesa të vetme ose mund të udhëtojë pa ndaluar fare. Siç thamë më lartë, këto linja transporti mund të jenë të menaxhuara nga institucioni shtetëror i transportit ose të jenë shërbime që ofrohen nga kompani të industrisë private. Këto autobusë mund të shërbejnë edhe në vende ku transporti publik mungon krejt.

  Ndikimi i dobishëm që përdorimi i autobusit sjell në jetët tona:

  Përmirësimin e shëndetit: A keni menduar nodonjëherë që ecja që bëjmë për të marrur autobusin apo kur largohemi nga ai na bën të lëvizim fizikisht 30 minuta – siç rekomandohet për çdo ditë nga mjeku! Kjo do të thotë se aktiviteti fizik na ndihmon në uljen e stresit dhe përmirësimin e gjendjes së shëndetit individual.

  Zvogëlon ndotjen e ajrit: Autobusët ndikojmë më pak në ndotjen e ajrit se sa automjetet e tjera. Mund të ruajmë deri në 10 kg dioksid karboni kur nuk udhëtojmë me makinën tonë personale por hipim në një autobus.

  Më pak bllokime në trafik: Kur ne përdorim autobusin për të shkuar në punë apo edhe për të mbërritur në anën tjetër të qytetit, do të thotë se një numër më i vogël makinash private lëvizë nëpër rrugët tona. Kjo gjë nuk ndikon vetëm në zvogëlimin e ndotjes por edhe në reduktimin e zhurmave akustike. Për më tëpër, rrugët bëhen më të lira për t’u përshkuar.

  Autobusët janë: një mundësi për njerëzit që nuk janë shoferë, ose nuk kanë mundësi për një makinë private por edhe një mënyrë e lirë për të udhëtuar. Gjithashtu, jo çdo kush mund t’i japë makinës.

  Ndihmon në ekonomi: Studime tregojnë se çdo 10 lek që investohet në transportin publik kthen në ekonominë e qytetit 4 herë më shumë të ardhura.

  Benefitet e Autobusit

  Autobusi për udhëtime të gjata ofron një larmi fantastike benefitesh. Shumica e këtyre benefiteve zëvendësojnë problemet që hasen me automjete të tjera transporti ose shmangin shpenzimet që do të kërkonte përdorimi i makinës private. Më mposhtë po listojmë 12 prej tyre:

  1. Udhëtim pa probleme

  2. Hapësirë e bollshme magazinimi

  3. Udhëtim i qetë dhe pa stres

  4. Mënyrë më e lirë për të udhëtuar

  5. Siguri

  6. Udhëtim komfort

  7. Vend parkimi i siguruar

  8. Redukton ndikimin negative në mjedis

  9. Intenerare të lehta për t’u kuptuar

  10. Larg stresit të makinës private, udhëtim i rehatshëm

  11. Stacione të përshatura me mundësitë e pasagjerëve

  12. Mundësi për të zbuluar dhe mësuar më shumë

  Për të përfunduar me, udhëtimi me autobus meriton vendin e tij të duhur brenda sferës së transportit siç e kanë aeroplani, treni dhe makinat e vogla. Kjo gjë nuk është vetëm përshkak të biletave më të lira në krahasim me llojet e tjera të transportit, por edhe se autobusi ofron më shumë siguri, komfort, volitje, dhe saktësi në oraret e mbërritjes.

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Burime: Dews Coaches

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Autobus me qera: Përse dhe si të zgjidhni një

  Kur duhet një autobus me qera?

  Nëse keni një event apo udhëtim për të realizuar dhe ju duhet të merrni një autobus me qera, kini parasysh dy faktorë bazë: a) sa njerëz (pasagjerë) duhet të lëvizin me mjet, dhe b) sa kohë do të udhëtojnë këta pasagjerë. Në treg, do të gjeni një larmi mundësishë të autobusëve me qera të cilët kanë rehati dhe çmime të arsyeshme qeradhënie.
  Gjëja më e mirë që mund të ofrohet është përshtatshmëria e autobusëve që jepen me qera. Autobusët ndihmojnë në ndërtimin e disa lloje udhëtimesh; që nga eventet martesore tek grupet sportive, transportet e studentëve deri tek ture të ndryshme turistike. Në fakt, autobusët janë automjetet më të sigurta dhe më të lira në kosto përsa i përket sektorit të transportit që na çon nga A në B (dhe anasjelltas).

  Më poshtë po ju sjellim disa raste për të cilat marrja me qera e një autobusi do të ishte perfekte.

  Autobus për studentë dhe shkolla

  Jeta e studentëve është vezëlluese dhe plot ndodhi. Pavarësisht se ku ndodhin këto veprimtari, qoftë brenda kampusit universitar apo jashtë tij, për qëllime transporti në grup, grupit sportiv, familjeve apo mësuesve ose edhe për udhëtime të llojit ekskursion, marrja me qera e një autobusi lehtëson gjithçka dhe për me shumë pakëson problemet që dalin në transportin e grupeve dhe shpenzimeve të shkollës.
  Autobus me qera mund të përdoren gjithashtu për Universitetet që kanë student të cilët largohen jashtë vendit pët kërkime shkencore, konferenca apo edhe për trajime të stafit të tyre. Për më tepër, autobusi ju jep mundësinë të keni, në aspektin e organizimit dhe sigurisë së grupit, gjithçka lehtësisht të kontrollueshme. 

  Autobus për ture në grup

  Autobusët e tillë janë të ndërtuar për një numër më të gjerë udhëtarësh dhe mund të mbajnë deri në 45 njerëz njëkohësisht. Ato, normalisht, janë të plotësuar me GPS, dritë nate dhe leximi, lexues DVD, vend për pushim dhe shumë të tjera. Kur të plotësoni formularin e rezervimit të autobusit, jini gati për një numër pyetjesh nga agjencia. Është shumë e rëndësishme që të mendoni gjithçka kur planifikoni udhëtimin tuaj.

  Autobus për dasma

  Marrja me qera e autobusëve për dasma po bëhet edhe më popullore sot. Ato përdoren për transportin e të ftuarve, grupit festiv dhe kujdo tjetër që merr pjesë në organizimin e dasmës. Një gjë që duhet të bëni kujdes kur merrni me qera një autobus për dasmën tuaj është të mendoni mirë numrin e njërëzve dhe karakterin e komoditetit që ju bën për shtat. Këto do t’ju ndihmojnë edhe në përllogaritjen e shpenzimeve të qeramarrjes.

  Për korporata

  Nëse po planifikoni një udhëtim ritrit (tërheqje nga jeta e përditshme), takim biznesi apo organizim për komapaninë tuaj dhe ju duhet të zgjidhni problemin e transportit të punonjësve apo edhe të të ftuarve, marrja me qera e një autobusi me kapacitet të lartë pasagjerësh do të ishte lehtësim prej stresit dhe shpenzimeve të tepërta. Një nga zgjedhjet e mira do të ishte të merrni një autobus për evente korporatash. Nëse numri pasagjerëve që ju dëshironi të transportoni, p.sh. nga aeroporti në konferencë, është më i vogël se 20 atëherë shikoni për një sprinter van. Pra gjithnjë merrni me qera një automjet që përshtatet në parametrat e eventit tuaj dhe që ulë goxha shpenzimet përfundimtare.

  Për grupe sportive/sport

  Kur bëhet fjalë për transport të grupeve sportive apo sportistëve, marrja me qera e një Mega Autobus është një nga zgjedhjet më të mira dhe më të lira. Këto autobus mund të kthehen gjithashtu shumë të përshtatshëm për ture speciale sepse janë të mbushur me shumë komoditete të përfshira në automjet.
  Janë më të mirët që mund të gjeni për udhëtime me të largëta në krahasim me autobus që përdoren për shkolla dhe studentë. Së fundmi, këtolloj autobusësh kanë shumë hapësirë për valixhe dhe vegla apo instrumentë të tjerë sportiv.

  Automjete që mund të merrni me qera

  Sipas rastit ju duhet të zgjidhni lloje të ndryshme të autobusëve. Duke filluar nga furgonët e shpejtësisë deri te autobusët e madhësi si Coach Bus me kapacitet të plotë. Ekziston një lloj për çdo nevojë udhëtimi apo organizimi.
  Çdo automjet vjen me grupin e vet të komoditeteve dhe avantazheve.

   

  Sprinter Van

  Sprinter Van, janë një mënyrë ekonomike për të transportuar grupe të vogla dhe mund të strehojnë nga 8 deri në 15 persona në të njëjtën kohë. Ky është automjeti që ndërthur bukur llojine autobusit të madh me atë të furgonit (van). Ky automjet përfshin paisje të tilla si ajri i kondicionuar, hapësira e bagazheve dhe ndonjëherë Wi-Fi.
  Sprinter është edhe zgjedhje më e lirë sepse nuk është nevoja që gjithmon të ketë një shofer të kualifikuar.
  Ekzistojnë tre opsione të shpejtësisë në këtë kategori transporti. Dy nga zgjedhjet bazë janë Mercedes-Benz Sprinter dhe Ford Transit Passenger, të cilët janë më efektive në koston totale se zgjedhjet e tjera.

  Minibus

  Minibusi është automjeti më i mirë për korporata, udhëtime në terren dhe turne. Mund të strehojë deri në 21 persona dhe është i përshtatshëm për udhëtime me distancë të shkurtër apo edhe me disa ndalesa. I paisur me një organizim teknik të autobusit shkollor, por më i vogël, minibusi është i përshtatshëm dhe i gjithanshëm, me një dizajn ekonomik dhe efikas. Është më ekonomik në harxhimin e tij dhe nuk ka nevojë për shofer të veçantë.
  Për shembull, minibus-i Ford E450 vjen me disa pajisje bazë si ajri i kondicionuar, hapësira e bagazheve dhe shoferi. Pavarësisht kësaj, autobusët që kanë Wi-Fi, priza elektrike dhe lexues DVD mund të rezervohen me kërkesë të veçantë.

  Megabus

  Kur bëhet fjalë për transportin e një numri të madh pasagjerësh, Megabus ose ndryshe Autobus Coach, është i njohur gjerësisht për paisjet e tij superiore, kështu që është i përsosur për udhëtim në distancë të gjatë. Përveç ndenjëses speciale, autobusi ofron paisje që lloje autobusësh të tjerë me qera nuk i kanë. Si rezultat, ky autobus është një nga mënyrat më të përshtatshme dhe komode të transportit në grup.
  Ky lloj autobisu është i rehatshëm për akomodimin e 55 pasagjerëve dhe përfshin një sër komoditetetesh. Disa komoditete përfshijnë Wi-Fi falas, priza elektrike në çdo ndenjëse që shtrihet me mbështetëse tek këmbët, ajër të kondicionuar dhe tualete brenda mjedisit. Për më shumë, mund të shoqërohet si p.sh. me një guidë turistike ose guida audio të disponueshme në shumë gjuhë. Nëse po planifikoni një udhëtim të madh në grup, atëherë patjetër që një autobus i tillë duhet të jetë zgjedhja juaj.

  Megabus i vogël

  Shijoni lehtësitë e ndryshme të megabus-it më të vogël në përmasa se ai normal. Ky lloj autobusi mund të përdoaret si për distancë të shkurtër ashtu edhe për të gjatë. Ky automjet mban deri në 31 persona, duke ndërthurur stilin e minibus-it me atë të megabus-it. Vjen i paisur me depo të sipërme dhe të poshtme. Është një zgjedhje e shkëlqyer për dasma, udhëtime sportive dhe ngjarje të korporatave të cilat mund të kërkojnë hapësirë për paisje të ndryshme.

  Ky lloj autobusi mund të përdoret edhe si autobus shkollor.

  Si të vendosni për llojin e autobusit që ju nevojitet

  Kini parasysh këto tre hapa kur ju nevojitet të oragnizoni udhëtim në grup apo për punonjësit tuaj.

  Hapi 1: Qartësoni kohën dhe largësinë e udhëtimit
  Një nga gjërat e rëndësishme kur bëhet fjalë për të marrur me qera një autobus është kohëzgjatja e udhëtimit tuaj. Këtu, nëse nuk keni mënyrë tjetër, një hartë Google do t’ju ndihmojë shumë në mbledhjen e të dhënave që ju duhen.

  Hapi 2: Çfarë komoditetesh ju nevojiten
  Gjëja tjetër është të siguroheni dhe të përcaktoni qartë se çfarë stili autobusi është më i përshtatshëm ne aspektin e komoditeteve. Nësë ju dëshironi t’i përfshini të gjitha komoditetet, autobusi (i stilit coach) është më i përshtatshëm në aspektin e shpenzimeve.

  Hapi 3: Përcaktoni numrin e saktë të pasagjerëve
  Mund të zgjidhni çdo lloj automjeti që nga autobus transporti, sprinter van, autobus mega, miniautobus ose autobus për evente dhe parti. Gjithësesi, kujdesuni gjithnjë për numrin e personave sepse disa lloje automjetesh kanë lejë të ndryshme dhe rregullore të kufizuar për sa i përket numrit të pasagjerëve. 

  Përfitimet: Autobusi në krahasim me mjete të tjera transporti

  Çdo mënyrë transporti ka pluset dhe minuset e veta.

  Në krahasim me mënyrat e tjera të transportit, marrja me qera e autobusëve nuk është vetëm një mënyrë e sigurtë dhe e besueshme për të transportuar grupe njerëzish.
  Autobusët me qera janë të përshtatshëm për udhëtime në grup sepse ju japin mundësinë të keni gjithçka në kontroll dhe të mirorganizuar. Kjo mënyrë, duke e mbajtur grupin tuaj në një automjet të vetëm, do t’ju kursejë para, stres dhe kohë.

  Në krahasim me automjetet e vogla, në vend që të merrni disa prej tyre, një autobus me qera janë më të përshtatshëm për udhëtime në grup, pasi shmangin shpërqendrimin por edhe shpenzimet e disa mjeteve veçmas. Mbajtja e grupit tuaj sëbashku në një automjet të vetëm do t’ju kursejë kohë dhe para. Me autobusët me qera, ju mund të planifikoni rrugë të personalizuara rreth itinerarit tuaj ose madje të organizoni një udhëtim për një ngjarje të madhe të jetës.

  Autobusët me qera janë gjithashtu të shkëlqyer për kompanitë që kërkojnë të organizojnë një udhëtim nxitës për punonjësit e tyre; pavarësisht nëse është një fundjavë e gjatë ose një pushim në ndonjë vend ekzotik, autobusët me qera janë perfekt për grupe të të gjitha madhësive.

  Gjeni një operator autobusi me qeraq në zonën tuaj

  Kontaktoni me Elite Mobility sa herë që keni nevojë për një autobus, minibus ose furgon-sprinter, ose autobus për ngjarjet dhe grupet tuaja. Kompania operon në Shqipëri, Ballkan dhe Evropën Juglindore. Ka automjete të nivelit të lartë dhe shoferë profesionistë. Pra, në çdo rast, nëse ju duhet planifikoni ngjarjet tuaja në vendet brenda zonave që mbulon Elite Mobility, ndihma dhe përkushtimi do të jenë në krye të përgjegjësisë. 

  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

  Çfarë Duhet të Dini Para se të Niseni me një Autobus në Ballkan

  Lëvizja për në/dhe brenda Ballkanit mund të jetë me surpirza. As nuk do të gjeni shumë mundësi për fluturime ekonomike drejtë Ballkanit, por edhe midis vendeve brenda gadishullit. Nëse vendosni të bëni një udhëtim midis shteteve të Ballkanit autobusi është zhgjedhja më e mirë.

  Kjo pjesë e Evropës, Ballkani, është ende duke u zhvilluar veçanërisht në sektorin e transportit dhe turizmit. As nuk ka shumë mundësi për fluturime ekonomike drejtë Ballkanit, por edhe midis vendeve brenda gadishullit. Nëse vendosni të bëni një udhëtim midis shteteve të Ballkanit autobusi është zhgjedhja më e mirë. Edhe se autobusët në Ballkan mund të jenë të lirë, shpesh ato krijojnë stres dhe vonesa, sidomos në vendet ku sistemi rrugor është ende i pa zhvilluar. Sidoqoftë, prej faktit se turizmi drejt Ballkanit është duke u rritur shtetet kanë nisur përpjekjet për organizim më të mirë. Kështu që, ne po ju sjellim disa gjëra që është mirë t’i dini në mënyrë që të shijoni maksimumin e përvojës Ballkanike.

  Gjeni autobusin e udhëtimit që nevojitet të merrni ose linjën më të mirë për ju

  Në ueb-rrjet, ka shumë faqe të cilat ju nidhmojnë për të gjetur se si të lëvizni rreth Ballkanit, por shumica e tyre nuk janë të plota dhe disa gjëra mungojnë. Kjo sepse kompanitë e autobusave ose nuk kanë uebfaqe ose përmbajtja e tyre nuk është përshtatur siç duhet në Anglisht.

  Kështu që, më e mira është të bëni një kërkim online për qytetet apo vendet që dëshironi të vizitoni, shikoni për udhën që do të përshkoni duke shkruar emrat dhe pikat tërheqëse të destinacionit, mbani shënim e-mail-et e kompanive bashkë me numrat e telefonit dhe përdorini për të parashtruar pyetjet dhe shqetësimet e juaja rreth udhëtimit që duhet të bëni. Flisni me agjentët e kompanive për ku doni të shkoni dhe gjithashtu tregojuni që nuk jeni  vendas (nëse) sepse kjo i bën qytetarët e Ballkanit t’ju përqasin me një ekstra dnihmë për pasagjerët që udhëtojnë me autobusët e tyre. Për më tepër, mos harroni të pyesni vendasit, njerëzit e rastësishëm, për linjat e autobusave dhe oraret, stacionet e tyre, ku të gjeni biletat dhe informacione të tjera. Për shkak se në disa shtete transporti është disi i pa organizuar siç duhet, vendasit kanë njohuri të mirë rreth udhëtimeve me autobus. Prandaj mos ngurroni të pyesni sa herë që vështirësoheni. Ata do t’ju ndihmojnë sigurisht me kënaqësi – ky është një nga elementët më të bukur që ballkanasit e shfaqin sa herë që takohen me dikë që këron ndihmë.

  Diçka tjetër që ju ndihmon, por kërkon pak njohuri të gjuhës dhe durim, është të bëni një kërkim brenda forumeve dhe të lexoni për eksperiencat e njerëzve të tjerë rreth së njëjtit udhëtim më t’uajin; mundohuni të gjeni forume të cilat ju japin informacion mbi linjën e autobusit që ju duhet të merrni për udhëtim.

  Përsa i përket Shqipërisë dhe transportit brenda saj, apo edhe jashtë vendit, gjërat komplikohen pak sa. Ka disi paqartësi dhe ndonjëherë mungesë informacioni në ueb-rrjet. Përsëri, të pyesni vendasit është krejt e domosdoshme. Shumë kompani udhëtimi kanë vetëm nurma të telefonit dhe një zyrë diku në qytet për të cilat hartat e Google nuk kanë pothuajse asnjë të dhënë tjetër rreth udhëtimit dhe autobusave. Kështu që, në këtë rast më e mira që mund të bëni është të merrni në telefon kompaninë vetë. P. sh., unë përsonalisht lëviz brenda Shqipërisë dhe ndonjëherë jashtë saj. Në të dy drejtimet, unë telefonoj kompaninë e udhëtimeve Elite Travel Albania. Elite Travel është kompania me më eksperiencë në Shqipëri e cila ka një uebfaqe të vetën rreth udhëtimeve dhe linjave me autobus, Elite Mobility

   – Nga eksperinca personale, agjentët e kompanisë më kanë ndihmuar sa herë kam patur nevojë. Kompania ka autobusat e saj dhe gjithashtu bashkëpunon me partnerë të tjerë brenda Evropës Juglindore. Ka edhe shoferët e saj privat të cilët operojnë brenda dhe jashtë Shqipërisë. – Agjentët e kompanisë do t’ju japin mbështetjen që ju nevojitet, këshillimin dhe orientimin për udhëtimin tuaj dhe do të oragnizojnë gjithka nevojitet për blerjen e biletave gjithashtu.

  Ushqim në autobus

  Përgjat udhëtimit, autobusët ndalojnë nëpër vende tek të cilat mund të blini ushqim apo vakte të shpejta si sanduiç, etj. Disa nga linjat e udhëtimit bëjnë ndalesa pak më të gjata të cilat ju lejojnë të uleni dhe të merrni ushqimin tuaj pa stresin e kohës së shkurtër. Por, ndonjëherë mund të udhëtoni me linjë autobusi që nuk ndalon për orë të tëra, dhe ndoshta ndalesën e bën kur kalon kufirin shtetëror, ose bëjnë vetëm 5 minuta ndalesë. Kështu që, përgatitja e ushqimit me vete është tepër e rëndësishme në këto raste. Disa nga autobusët lejojnë që të merrni ushqimin tuaj brenda në mjedisin e mjetit, por mund të qëlloni edhe në autobus ku nuk lejohet ushqimi me vete. Ju këshilloj që gjithmon të pyesni shoferin e autobusit. 

  Çfarëdo lloj autbusi të merrni në Ballkan, përgatitja e ushqimit dhe lëngjeve me vete do t’ju shërbejë gjithmon duke ditur se mund të hasni mungesa gjatë rrugës.

  Veshjet dhe çfarë mund të mbani me vete

  Edhe se Ballkani njihet si zonë me klimë Mesdhetare, temperatura mund të ndryshoj nga shtet në shtet. Pjesa perëndimore e gadishullit ka klimë të njëjtë, por kur shkojmë drejt Verilindjes temperaturat nryshojnë shumë. Kështu që, nëse udhëtimi juaj duhet të kaloj nga njëra anë në tjetrën është mirë të kontrolloni informacionet e Motit dhe të përgatisni veten duke marrur disa rroba shtesë sipas nevojave.

  Personalisht ju këshilloj të mbani gjithnjë një xhaketë të lehtë me vete. Nuk i dihet se në çfarë situatash mund të gjendeni kur autobusi vonohet apo udhëtimi juaj ndodh gjatë natës. Gjithashtu ka autobusë të cilët nuk kanë rregullues të mirë të temperaturave brenda automjetit. Në disa prej tyre, në stinën e verës, ajri i kondicionerit mund të mos punoj siç duhet dhe ju e gjeni veten duke plasur prej vapës.

  Sipas stinës brenda së cilës ju udhëtoni, duhet të jeni të gatshëm të përdorni veshje të ndryshme, dhe t’i krijoni vetes ndjesinë e rehatisë përpara, përgjatë dhe në fund të udhëtimit.

  Gjëra për të menduar në përparësi

  Duhet të mendoni, gjithnjë në lidhje me destinacionin tuaj, për gjëra që ju duhen kur të zbrisni nga autobusi në përfundim të udhëtimit. Kur udhëtimi jua është brenda së njëjtit shtet, me siguri ju e keni menduar çështjen e parave dhe nuk ju duhet të mendoni veçse për të patur disa të shkoqura me vete. Ndërsa, kur udhëtimi jua përshkon dy a më shumë shtete, përgatisni veten të keni para të cilat përdoren në vendet ku shkoni. Shtetet e Ballkanit përdorin kartmonedhat e veta dhe një pjesë nuk pranon pagesa me euro apo tjetër valutë. 

  Tjetër gjë e rëndësishme është të keni gjithnjë të vogla në portofolin tuaj. Shumë dyqane vendase, sidomos në ato vende ku sistemi elektronik mungon, nuk kanë paisje për pagesë me kartë elektronike. Mbani të shkoqura në portofol!

  Autobusi dhe mjedisi brenda

  Të gjithë kompanitë janë të përgatitura kur bëhet fjalë për ambjente të pastra dhe të sigurta. Ndjekin protokollin e higjenës dhe janë të përgatitur për kujdesin e pasagjerëve. E vetmja gjë që mund të mungojë në disa autobusë është tualeti, dhe kjo varet nga lloji i kompanisë. Kështu që e mira është të shkoni më parë në tualet. Shumë linja kanë ndalesa për nevojat personale të pasagjerëve, por ju mund të qëlloni edhe në ndonjë që s’ka.

  Në këtë çështje, nëse është shqetësim për ju, mbani gjithashtu edhe disa monedha vendase për t’i përdorur në raste kur ju duhet të paguani për tualetin. Ka edhe shtete të tjera ku nuk ju kërkohet të paguani për të përdorur tualetin sepse autobusi ndalon në vende normalisht ku ka Kafe & Restorant të cilat e kanë tualetin të lirë për të gjithë klientët e tyre.

  Përsa i përket higjenës personale, mbani me vete gjithmon letër higjenike dhe disifektant sepse ndoshta ndesheni me autobusë apo stacione që nuk i kanë këto në mjediset e tyre.

  Stacionet e autobusave dhe oraret

  Ju këshillojmë të shkoni tek stacioni kohë përpara nisjes. Stacionet e autobusave në Ballkan mund të jenë ndonjëherë të hallakatura, ose gjenden pranë parkimeve të një hoteli apo përpara kafeneve të vogla vendase. Në çfarëdo shteti, nëse nuk keni njohuri të mira për vendodhjen e stacionit mos ngurroni të pyesni gjtihmon vendasit për linjën që duhet të udhëtoni, mbërrini pëara tek stacioni i nisjes dhe sigurohuni për oraret me kompanitë apo me kamarierin e lokalit (nëse) i cili orienton njerëzit për autobusin dhe orën e nisjes.

  Ndërsa në disa shtete tabelat e orareve nuk janë shumë të sakta, shtete të tjera mund të mos kenë fare informacion të afishuar në tabelë. Mos prisni që oraret të jenë gjithnjë të sakta. Personalisht, kam udhëtuar me autobusë të cilët janë nisur orë më pas, dhe kam hasur autobus të cilët nisen në kohën e caktuar. Edhe mbërritja mund të ketë probleme të njëjta. Kështu që, pyesni gjithnjë agjentët e biletave për oraret ose nëse shkoni për të terhequr biletën mbani shënime në letër informacione rreth linjës së udhëtimit.

  Kalimi nëpër kufi për ata që udhëtojnë nga një shtet në tjetrin

  Kur udhëtoni nëpër Ballkan do të hasni kalime midis kufijve, dhe aty ka disa prej tyre. Secila zonë kufitare ka veçoritë e saj dhe operon edhe sipas marrëdhënieve ndërshtetërore. Duke kaluar nga Greqia për në Shqipëri, p.sh., pasagjerët qëndrojnë brenda autobusit ndërkohë që shoferi mbledh pasaportën e secilit dhe i kalon ato nëpër kontroll, dhe kjo ndodh për të dy anët e kalimit. Por, kur kalon nga Serbia për në Bullgari, duhet të zbresësh dhe të kalosh vetë pasaportën për kontroll kufitar. Gjuha gjithashtu është një vështirësi që do të hasni në kalimin e kontrollit doganor. Shumë prej punonjësve të kontrollit nuk flasin Anglisht. Gjithësesi, mos u stresoni, do të gjendet gjithmonë dikush që do t’ju japë ndihmë këtu. Siç ju thashë dhe më lartë, populli ballkanas ndihmon gjithmonë shtetasit dhe turistët e huaj kur nevojitet.

  E rëndësishme të dini – mbani gjithnjë pasaportën tuaj me vete sepse në disa zona kufitare nuk pranohet kalimi vetëm me ID.

  Së fundmi, qetësohuni përsa i përket sigurisë. Normalisht, çafrë mund të ndodhë në shtetin tuaj mundet edhe të ndodhë në Ballkan. E vetmja gjë që mund t’ju them se në shumë vende nuk kërkohet Siguracion Shëndeti në rast se ju ndodhë diçka e papritur. Shërbimet e shëndetësisë do t’ju japin gjithmon trajtimin e duhur në rast urgjent. Sidoqoftë, Siguracioni i Shëndetit është me siguri më e mira për të patur me vete kur udhëtoni në Ballkan.
  Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

  Shpërndani këtë artikull

  Më shumë për të Eksploruar

  Krenarë të jemi pjesë e :

  Abonohu në newsletter!

  Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

  © 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching