Elite Mobility në Industrinë e Transportit

Elite Mobility i ndihmonë njerëzit të planifikojnë udhëtimin e tyre dhe të lëvizin nga një destinacion në tjetrin. Transporti është thelbësorë në industrinë e turizmit.

Është parakushti bazë për çdo udhëtim, pavarësisht destinacionit. Lëvizshmëria është një pjesë thelbësore e industrisë së turizmit.

Shërbimet e Elite Mobility menaxhohen nga një staf i trajnuar dhe i aftë për të garantuar udhëtim të sigurtë dhe të këndshëm. Me anë të teknologjisë së avancuar dhe nën drejtimin e një stafi të përkushruar, prej Elite Mobility do të merrni gjthmon shërbimin e kërkuar, sic ju e meritoni atë. Kompania ofron lloje të ndryshme dhe të veçanta të shërbimeve të transportit të bazuara në kërkesat e klientit.
Gërshetimi i përvojës shumëvjecare, sherbimi dhe përkushtimi me idetë krijuese të një stafi professionistësh do t’a bëjnë më të vecantë dhe më të bukur udhëtimin tuaj.

Elite Mobility, është një kompani me eksperiencë dhe profesionalizëm. Transportin e konsiderojnë si pjesë të rëndësishme të punës. Kompania ju siguron angazhim dhe organizim profesional të një skuadre që plotëson çdo kërkesë të klientit. Gjithashtu, Elite Mobility përqendrohet tek kërkesat dhe nevojat e veçanta të secilit klient për të realizuar shërbimin më të mirë të transportit duke vënë ne dispozicion shoferë profesionistë dhe me pervojë. Stafi i Elite Mobility ka për synim të bëhet pjesë esenciale brenda planifikimit të udhëtimit të çdo klienti. Si kompani me eksperiencë, Elite Mobility ofron larmi shërbimesh të cilat mbulojnë transportin në rrugë, parkimin në aeroport, udhëtime turistike, autobusë dhe makina me qira, etj. Po ju sjellim disa shembuj: pushime që përfshijnë paketa drejto-vetë ose fluturim dhe makinë me qira në destinacionin e zgjedhur; autobus me qera ose autobus me shoqërues për ekskursione, autobus me qera për familje, grupe, korporata dhe automjet për njerëz me nevoja të veçanta.

 

Kështu që, le të shohim pak për shërbimet dhe produktet e kompanisë.

School Travel

Shërbimet e Elite Mobility

Udhëtime ditore

Stafi i Elite Mobility është i gatshëm të shërbejë me shpejtësi, elasticitet dhe me kujdes mbi detajet e shërbimit ndaj klientit.
Tek Elite Mobility do të gjeni udhëtime ditore të cilat mund të shtohen brenda shërbimit apo udhëtimit tuaj në çdo moment. Nëse dëshironi të realizoni një eksperiencë më të veçantë për udhëtimin tuaj, kompania mund të bashkangjisë edhe një person-udhëzues për destinacionet që ju doni të vizitoni.

Udhëtime disa-ditore

Shërbimet e Elite Mobility mund të shkojnë edhe më gjerë. Nëse gjendeni në Ballkan ose Shqipëri, kompania do t’ju ofrojë një eksperiencë të personalizuar e përgatitur nga një staf profesionistësh. 

Kompania ofron shërbime për biznese të vogla ose të mëdha, kompani ndërkombëtare dhe kombëtar, dhe kompani shumkombëshe. Nëse dëshironi të ndërmerrni një udhëtim në grup ose udhëtim për nxitje kolektive, kompania Elite Mobility do personalizojnë një paketë përkatëse me nevojat dhe dëshirat e juaja. 

Transferta

Elite Mobility specializohet në sipërmarrjen e transportit të partnerëve ndërkombëtarë me anë të produkteve të dedikuara. Ky sektor i kompanisë ofron të gjitha llojet e transportit, lëvizjet në tokë ose mbërritjet në port, ose zhvendosjen nga një vend në tjetrin. Stafi i kompanisë është në ndihmë për çdo pjesë të transportit në mënyrë që ai të jetë sa më i lehtë dhe i këndshëm për klientin. Kompania ofron shumëllojshmëri shërbimesh duke filluar nga transferta private, biznesi, vetjak ose kolektivash, transferta të përziera deri tek zgjedhja e automjeteve me qira të madhësive të ndryshme.

Elite Travel Autobus

Produktet e Elite Mobility

Udhëtim në grup

Udhëtimi në grup është një eksperiencë e këndshme dhe më e lirë. Elite Mobility ofron larmi mundësishë për të zgjedhur kur bëhet fjalë për udhëtime në grup. Kompnia ka disa lloje automjetesh për t’u marrur me qira; autobus me 55, 56, dhe 57 vende, autobus mini me 25 vende, minibus me 20 vende, sprinter van me 15 vende ose 12 vende. Të gjitha automjetet janë të pajisura me klimatizues dhe komoditete bazë (që mund edhe të shtohen) për t’u përdorur nga të gjithë klientët, individuale apo kolektive qofshin kërkesat e tyre.

Transferta me karakter mikpritje

Elite Mobility organizonë të gjitha kërkesat e një korporate në lidhje me aspektin e mikpritjes dhe transfertave. Ky shërbim ofrohet si për udhëtimin ashtu edhe për qëndrimin në hotel, etj. Kompania është e pranishme në çdo hap të shërbimit, në fillim, përgjatë dhe pas udhëtimit të klientëve të saj. Gjithashtu, mund të bëni kërkesë në emër të klientëve tuaj ose të ruani kërkesën tuaj më herët për t’a përdorur atë një moment më vonë. Besoni tek Elite Mobility për një shërbim të ndërtuar në nivel të lartë profesional.

Udhëtime turistike

Kompania është e specializuar në mbarështrimin e shërbimeve të transportit dhe ofron zgjidhje për transport udhëtarësh, nga një person deri në grup personash. Udhëtimet turistike janë të krijuara sipas nevojave të çdo klienti dhe shërbehen në një numër të gjerë qytetesh në Shqipëri dhe Ballkan. Flota e automjeteve përbëhet nga një larmi mjetesh transporti duke përfshirë edhe minibus me sistem ndihmës për invalidë. Duke qenë një kompani me përvojë dhe profesionale, Elite Mobility ofron mundësinë e zgjedhjes për udhëtime një ditore ose shumë ditore.

Dasma

Elite Mobility kupton rëndësinë e kësaj dite të veçantë dhe mundësonë organizimin e transportit të personalizuar në përputhje me nevojat e klientit. Shërbimi i kompanisë mundësonë transport pa stres në mënyrë që udhëtimi të jetë sa më i këndshëm në vendet si Shqipëria, Mali Zi, Kosovë dhe në Maqedonia e Veriut. Elite Mobility mund të organizojë çdo gjë që keni nevojë në lidhje me transportin e ceremonisë martesore, datëlindjes dhe/ose ditëve të veçanta të jetës. Kompania ju siguron përjetime të paharrueshme.

Organizim eventesh

Për çdo lloj transporti që lidhet me konferenca, takime profesionale, takime biznesi, transport aeroportual, evente speciale, evente sociale, evente në grup etj. Prej Elite Travel do të merrni shërbimin më cilësor dhe professional në fushën e transportit B2C (Biznes-Klient). Stafi i kompanisë e jehë mirë punën e tij në këtë sektor bashkë me të gjitha aspektet e tij dhe përpiqen vazhdimisht të ndërtojnë zgjidhjet më të mira, në veçanti për secilin klient.

Ekskursione shkollore

Elite Mobility mundësonë transportin special për ekskursione shkollore të cilat janë frymëzuese për ndryshimin e jetës së nxënësve dhe studentëve nëpërmjetë eksplorimit të bukurive natyrore dhe historive të vendeve të ndryshme. Ekskursionet që ndërtojnë janë të ndryshme në karakter si p.sh., ecje brenda pyjeve e luginave dhe aventura ditë-natë me temë edukuese, historike dhe kulturore.

Transferta për korporata

Të planifikosh udhëtime dhe transferta biznesi është shpesh herë e vështirë, por jo për një kompani si Elite Mobility. Kompania merrë kohën e duhur që çdo detaj i udhëtimit të planifikohet dhe organizohet me cilësi të lartë. Kjo përqasje e punës së Elite Mobility e bënë të dallojë midis kompanive të tjera në treg. Kompania ofron shërbime të specializuara dhe të personalizuara në përputhje me nevojat e klientit. Ofron kontrata afatgjatë për shërbime të transportit biznes, transportit të punonjësve të kompanive dhe korporatave, transfertave aeroport-destinacion-aeroport në të gjithë Shqipërinë.

Shoferët profesionistë të Elite Mobility

Shoferët janë të trajnuar dhe të certifikuar, dhe marrin pjesë në takime të programuara për mabrëvajtjen e sigurisë. Janë të përgatitur të përballojnë çdo problem dhe trafik në rrugë. Udhëtimet përgjatë natës shoqërohen gjithmon me dy shoferë të cilët kordinohen deri në fund të udhëtimit. Pavarësishtë llojin dhe kohën e udhëtimit, siguria është gjithnjë prioritet për Elite Mobility, partnerët dhe shoferët e kompanisë. Elite Mobility zhvillon vazhdimisht mbarvajtjen e sigurës së automjetit dhe preventivin e mbarëvajtjes i cili përmban: Inspektim të Përditshëm, Mbikëqyrje Teknike, Inspektim Motorik dhe Cilësinë e Mjetit.

Shëndeti & Siguria e Elite Mobility

Ju dhe familja juaj jeni gjithmonë të sigurtë kur udhëtoni me mjetet e Elite Mobility. Elite Mobility, për sigurinë tuaj shkon përtej pritshmërive. Autobusët përfshijnë të gjitha standartet e sigurisë dhe shoferët janë të trajnuar e të përgatitur në maksimum për të mbarëvajtur rregullat e Shëndeti dhe Siguria të vendosura nga kompania. Manaxherët bashkëpunojnë gjithmonë me shoferët dhe pasagjerët për të siguruar që i gjithë stafi të ketë kaluar nëpër procesin e trajnimit mbi rregullat dhe përgjegjësitë e zbatimit të protokollit të Shëndeti dhe Siguria. Secili punonjës është i detyruar të ndërmarrë të gjithë hapat praktik në mënyrë që të aftësohet për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e vetes dhe të të tjerëve. Nxitet që të jetë gjithnjë aktiv për të ndihmuar që të arrihet mbarvajtja e rregullave të sigurisë në mjedisin e punës. 

Si një kompani me eksperiencë dhe profesioniste, Elite Mobility ofron zgjedhje të shumta për transport pasagjerësh duke mbuluar udhëtimin në terren, parkimet dhe transfertat aeroportuale, transportin detar, etj. Elite Mobility kujdeset që të përshtasë brenda shërbimit kërkesat individuale dhe ato të veçanta në mënyrë që të arrijë shërbimin më të mirë të transportit dhe akomodimit. Kompania operon kryesisht në Shqipëri, Kosovë, Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut, duke bashkëpuar bindshëm me partnerë të tjerë në të gjithë Evropën.
 
Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

Kontakt

Na ndiqni

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Rreth kompanive të autobusëve me qira

Sot, bizneset po zhvillohen në shumë drejtime. Shërbimet ose produktet e tyre tregojnë qartë për fuqinë e rritjes përgjatë viteve.

Të gjitha bizneset po trupëzojnë mënyra dhe teknologji të reja që të mund të qëndrojnë brenda garës dhe vështirësive të gjëndjes gjithnjë në ndryshim. Të njëjtën gjë po bëjnë kompanitë e autobusëve me qira. Këto kompani janë private dhe mund të operojnë si për tranportin publik edhe për atë privat. Në të shumtën e rasteve këto kompani bashkëpunojnë me ato të turizmit ose janë degë të tyre.
Secili dhe çdo grup kanë kërkesa për të cilat kompanitë e autobusëve mundohen gjithnjë t’i përmbushin me kënaqësi. Kompanitë ofrojnë automjete të tipit dhe përmasave të ndryshme. Kjo do të thotë se ju mund të zgjidhni autobusë nga më i madhi në përmasa/kapacitet deri tek sprinter van të cilët përshtaten me numrin e pasagjerëve në përmbushjen e objektivave tuaj. Kompanitë do t’ju mbështesin edhe me lloje të ndryshëm të luksit nëse është e nevojshme. Ekspertët e tyre mund të ndërtojnë shërbime të veçanta në lidhje me dëshirat dhe nevojat e klientit. Përveç se ju ofrojnë shërbime dhe këshilla organizative, ekspertët janë të gatshëm në përllogaritjen e çmimit më të arsyeshëm në përshtatje me eventin tuaj.

Shërbimet e transportit që ofrohen:

Dasma
Dasmat dhe transporti i të ftuarve janë stresuese nëse nuk keni planifikuar një autobus për të lëvizur. Marrja me qira e një autobusi lehtëson vështirësitë e lidhura me transportin e të ftuarve. Kompanitë e autobusëve do të punojnë me ju ose me planifikuesin e dasmës për të plotësuar të gjitha kërkesat e veçanta dhe të mos anashkalohet asnjë detaj gjatë shërbimit. Ekspertët e tyre mund të ndihmojnë për të kthyer ditën e dasmës në të paharrueshme për të gjithë.

Evente për korporata
Për ngjarjet e korporatave, takimet, konferencat, shëtitjet, sesionet e trajnimit, etj., shërbimet e autobusit me qira lehtësojnë vështirësitë e transportit tuaj. Këto kompani ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh për për korporatat. Ata kuptojnë mirë se sa energji dhe kohë ka nevojë organizimi i këtyre ngjarjeve.

Konferencë
Kompanitë e autobusëve kanë automjete që mund të strehojnë pothuajse çdo grup, pavarësisht numrit të njerëzve. Ata e kuptojnë presionin dhe sasinë e kohës që harxhohet në planifikimin e ngjarjeve të mëdha që do të thotë se ata janë të gatshëm të punojnë dhe të ofrojnë numër dhe lloje të ndryshëm autobusësh në mënyrë që të sigurohet suksesi i konferencës. Ndonjëherë, efikasiteti i këtyre kompanive mund të jetë i pabesueshëm.

Mbledhje/Takime
Të gjitha kompanitë kanë përvojë në mbledhjet dhe takimet kolektive, udhëtimet familjare dhe transportin e veçantë për kohë të veçanta. Prioriteti kryesor është transporti i sigurtë dhe i besueshëm në kohë. Autobusët me qira janë të shkëlqyer për të planifikuar transportin e një datëlindjeje, përvjetori, tradite vjetore, e kështu me rradhë.

Udhëtim në grup
Pavarësisht nëse grupi juaj është duke udhëtuar në një vend historik, për një natë argëtuese, kazino apo për diçka tjetër, kompanitë e autobusëve ofrojnë transport të sigurtë, të rehatshëm dhe të besueshëm. Ekspertët e tyre do të punojnë me çdo kërkesë të veçantë që grupi mund të ketë, në mënyrë që udhëtimi të bëhet sa më i qetë dhe i përshtatur këndshëm.

Udhëtime shkollore
Kur kërkohet që grupi i një shkolle ose universiteti të dalë në rrugë, besojini një kompanie që ka autobusë me qira. Kjo kompani do të planifikoj transportin tuaj në siguri të plotë me një çmim të përballueshëm. Kompanitë e udhëtimeve me autobusë kanë përvojë në shërbime të tilla si udhëtime në grup, transport të ekipit shkollorë sportiv, transport për grupe teatrore, etj.

Udhëtime sportive
Atletë e tifozë mund të mbështeten në një autobus me qira për transport të sigurt, të besueshëm dhe të përballueshëm për çdo qëllim sportiv. Stafi profesionist i një kompanie autobusësh ka përvojë të gjerë në shërbimet e transportit për ngjarje sportive që zhvillohen nga kolegje, universitete, shkolla të mesme apo shkolla të niveleve të tjera – private ose publike – për të rinj, të rritur, të vegjël e kështu me rradhë.

Transferta
A po organizoni një udhëtim për agjencinë, institucionin apo kompaninë tuaj? Për klientët apo partnerët tuaj? Po kërkoni,  për grupin tuaj, transfertat nga aeroporti ose porti i trageteve, të merrni një autobus me qira ? Pavarësisht numrit të njerëzve që pritet të udhëtojnë, kompanitë mund të gjejnë gjithmonë autobusin e përsosur për ju. Këto automjete fillojnë nga minibusi kompakt deri tek autobusi i përmasave të mëdha dhe me kapacitet të plotë, deri tek flota e personalizuar e autobusëve. 

Çfarëdo që ju nevojitet të dini rreth marrjes me qira të një autobusi, më e mira për të bërë është të kontaktoni një kompani të fushës. Ju sigurojmë se do të merrni maksimumin e informacionit dhe mbështetjes për të planifikuar transportin e mysafirëve tuaj. Tregoni për natyrën e eventit që po organizoni dhe kërkoni një çmim të përballueshëm. Gjithashtu, sigurohuni që të kërkoni informacion shtesë në lidhje me politikën e Sigurisë në mënyrë që të arrihet suksesi në organizimin e eventit tuaj.

 

Referencë: Burime online

Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Këshilla mbi Marrjen me Qera e Një Autobusi për Aktivitete Shkollore

Ekskurionet (aktivitetet jashtë shkollore) janë po aq të rëndësishme për edukimin e nxënësve sa dhe veprimtaria brenda klasës. Fëmijët mësojnë me anë të shumë gjërave dhe mënyrave të ndryshme.

Kur planifikoni një ekskursion shkollor, duhet të siguroheni që një pjesë e mirë e aktiviteteve të përfshijnë edhe qëllime edukuese. Kjo nuk do të thotë se këto aktivitete duhen vetëm për mbushjen e programit, por e bëjnë udhëtimin edhe më të këndshëm dhe argëtues. Mënyra më e mirë për të mësuar është nëpërmjet lojës dhe sportit. Kështu që, për të arritur më të mirën nga një ekskursion mendoni për gjithçka ju nevojitet, që nga lejemarrjet, drekat deri tek shoqëruesit dhe ndërtimi i aktiviteteve në grup.

Elite Mobility mund t’ju ndihmojë në ndërtimin e pjesës më të madhe të udhëtimit tuaj – atë të transportit. Sido që të udhëtoni, me një grup shkollor apo kamp veror, një autobus mund të bëj udhëtimin tuaj më të lehtë. Elite Mobility ju ndihmon të zgjidhni autobusin që ju nevojitet për ekskursionin tuaj. 

Më poshtë, po ju sjellim bashkë një listë me gjëra të cilat ndihmojnë në zgjedhjen e një autobusi me qera.

1. Mundësitë e zgjedhjes

Ka shumë lloje autobusësh dhe automjetesh pët të zgjedhur në shërbim të udhëtimit tuaj. Autobusi për shkollat është një nga mjetet standarte për të udhëtuar. Ky lloj autobusi mund të rezervohet shpejtë dhe është shumë i përshtatshëm për udhëtime në distancë të shkurtër. Sidoqoftë, ky autobus mund të bëhet i lodhshëm kur udhëtimi është në distance të gjatë, sidomos për lëvizje nëpër qytete të mëdha metropol të cilat janë të mbushura me trafik të ngakuar. Prandaj, është e rëndësishme që ju të pyesni për informacione dhe njohuri rreth zgjedhjes së llojit të autobusit. Nga na tjetër, një autobus i madhë në përmasa (llojit coach bus) është shumë më i përshtatshëm dhe komod për transportin në distancë të gjatë.

2. Siguria

Disa autobusë shkolle nuk kanë rripa sigurie. Kjo do të thotë se, nëse rripi i sigurisë është i domosdoshëm në listën e gjërave që duhen, ju këshillojmë që të flisni me ekspertët e rezervimit para se të mbyllni marrëveshje për shërbimin e kërkuar. Është shumë e rëndësishme që ju të siguroheni për të gjithë elementët dhe rregulloren e SH&S në përparësi të zgjedhjes suaj.

4. Kërkoni për një shofer i cili përshtatet me karakterin e ekskursionit tuaj

Kompanitë e autobusëve kanë mundësinë të caktojnë shoferë të përvojave të ndryshme. Nëse mendoni së do t’ju duhet një shofer i cili njeh edhe vendin që do të vizitoni, sepse ndoshta ju keni pak orë të lira për të eksploruar, mos ngurroni të kërkoni një. Pyesni gjithnjë nëse mund të keni për shofer dike i cili ka përvojë të hershme me transportin e studentëve dhe fëmijëve sepse ai njeh mirë se si t’a kthejë udhëtimin me autobus në momente të paharrueshme për të vegjëlit tuaj.

6. Mendoni për datat dhe destinacionet

Disponueshmëria e autobusëve mund të ndryshojë në lidhje me kohën që ju planifikoni për ekskursionin tuaj. Ato ndryshojnë edhe sipas vendit që ju dëshironi të vizitoni. Ka sezone në të cilat marrja me qera e një autobusi është shumë e shtrenjtë. Pranvera dhe vera janë dy nga këto sezone. Qytetet e mëdha metropol mund të jenë edhe në mangësi të këtyre automjeteve për shkak se popullimi i tyre rritet gjatë këtyre sezoneve. Jemi të sigurtë që ju nuk dëshironi të paguani shtrenjtë apo të gjendeni në pozicionin e anullimit të ekskursionit tuaj për shkak të këtyre problemeve. Ju këshillojmë që të planifikoni transportin dhe të merrni një autobus me qera pothuajse 6 muaj në përparësi të ditës së udhëtimit.

7. Planifikoni pagesat tuaja në përparësi

Një mënyrë standarte e të paguarit të llogarive është përdorimi i kartës së kreditit. Ndonjëherë është e nevojshme të rezervoni shërbime shtesë, porosi, kontrata ose dokumenta të tjera të domosdoshme për ekskursionin tuaj. Kur rrugët e të paguarit, në këto raste, vijnë nga drejtoria shkollës ose organizata të tjera, sigurohuni që të bëni me dije të gjithë që janë të përfshirë në organizimin e ekskursionit. Procedurat e këtyre pagesave shpesh janë të komplikuara dhe kerkojnë kohë shtesë. Prandaj, sigurohuni që gjithçka të planifikohet më përpara në kohë kështu që ekskursioni jua të realizohet me sukses dhe larg stresit.

8. Shoqërues

Planifikoni nga një shoqërues i cili mbikëqyr një grup prej rreth 10-12 fëmijësh. Përpara se të vendosni për numrin e shoqëruesve numuroni edhe fëmijët apo persona të tjerë të përfshirë në udhëtim. Mbasi të gjithë të kenë hipur në autobus, caktoni ndenjëset e shoqëruesve pranë grupeve të fëmijëve. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të kontrolloni sigurinë dhe argëtimin e të vegjëlve tuaj.

Merrni një Autobus me Qera
Gjëja më e rëndësishme është siguria e studentëve (nxënësve) gjatë udhëtimit. Edukuesit, trajnerët apo përgjegësit e ekskursioneve shkollore mund të besojnë tek Elite Mobility për transportin e sigurtë të nxënësve të tyre.
Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato. 

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Autobus në Evropë: Rëndësia dhe Benefitet

Autobusat janë shpesh mënyra më e lirë për të lëvizur nga pika A në B dhe anasjelltas, përreth gjithë Evropës. Kjo mënyrë e të udhëtuarit është tashmë një traditë e kontinetit të vjetër dhe transporti me autobus është, gjithashtu, një zgjedhje e preferuar nga vendasit dhe turistët.

Autobusët në Evropë

Të udhëtuarit nëpërmjet autobusit nuk është vetem një mundësi e sigurtë dhe e besueshme transpoti brenda vendeve të Evropës si p.sh. nga Franca në Spanjë, por është edhe një mënyrë e mirë për largësi të shkurtra të cilat janë të vështira për t’u arritur. Gjithashtu, ka linja autobusësh të cilët shërbejnë në transport ndërkontinental të njerëzve.
Sigurisht, të udhëtosh me autobus është zgjedhja më e lirë në kosto. Biletat e autobusit nuk luhasin shumë apo shpeshë në çmim, që do të thotë se autobusi është një mundësi e shkëlqyer për ata të cilët kanë buxhet të kufizuar ose për kë do që dëshiron të ketë lirshmëri gjatë udhëtimit.
Standartet e transportit me autobus në Evropë janë të larta në krahasim me rrjetin e transportit në kontinente të tjera. Do të gjesh shërbim-linjë, si p.sh. intercity (linjë ndërqytetase) dhe linja ndërshtetërore, që shkojnë nga Franca në Gjermani, Budapest-Vienë, ose Nuremberg-Pragë, etj. Ka shumë kompani të cilat ofrojnë këto lloj shërbimesh me anë të linjave të transportit me autobus. Gjithashtu, për ata që duan të udhëtojnë nga Evropa Juglindore drejt BE-së dhe anasjelltas, gjenden linja autobusësh të cilat ofrojnë shërbime gjatë javës dhe gjatë gjithë vitit. Për shembull; gjendet një linjë autobusi që niset nga Tirana drejt Berlinit dhe anasjelltas. Në këtë rast, ju sugjerojmë të kontaktoni Elite Mobility për çdo informacion.

Rëndësia e autobusit që përshkon distancë të gjatë

Ky lloj autobusi (apo edhe shërbim) quhet ndryshe si autobus ndërqytetas. Kjo mënyrë e të lëvizurit me autobus mund të përfshihet në shërbimet publike por edhe në ato private. Në ndryshim me linjat publike urbane, të cilat bëjnë shumë ndalesa përgjatë qytetit, një autobus ndërqytetas ka normalisht një a dy ndalesa të vetme ose mund të udhëtojë pa ndaluar fare. Siç thamë më lartë, këto linja transporti mund të jenë të menaxhuara nga institucioni shtetëror i transportit ose të jenë shërbime që ofrohen nga kompani të industrisë private. Këto autobusë mund të shërbejnë edhe në vende ku transporti publik mungon krejt.

Ndikimi i dobishëm që përdorimi i autobusit sjell në jetët tona:

Përmirësimin e shëndetit: A keni menduar nodonjëherë që ecja që bëjmë për të marrur autobusin apo kur largohemi nga ai na bën të lëvizim fizikisht 30 minuta – siç rekomandohet për çdo ditë nga mjeku! Kjo do të thotë se aktiviteti fizik na ndihmon në uljen e stresit dhe përmirësimin e gjendjes së shëndetit individual.

Zvogëlon ndotjen e ajrit: Autobusët ndikojmë më pak në ndotjen e ajrit se sa automjetet e tjera. Mund të ruajmë deri në 10 kg dioksid karboni kur nuk udhëtojmë me makinën tonë personale por hipim në një autobus.

Më pak bllokime në trafik: Kur ne përdorim autobusin për të shkuar në punë apo edhe për të mbërritur në anën tjetër të qytetit, do të thotë se një numër më i vogël makinash private lëvizë nëpër rrugët tona. Kjo gjë nuk ndikon vetëm në zvogëlimin e ndotjes por edhe në reduktimin e zhurmave akustike. Për më tëpër, rrugët bëhen më të lira për t’u përshkuar.

Autobusët janë: një mundësi për njerëzit që nuk janë shoferë, ose nuk kanë mundësi për një makinë private por edhe një mënyrë e lirë për të udhëtuar. Gjithashtu, jo çdo kush mund t’i japë makinës.

Ndihmon në ekonomi: Studime tregojnë se çdo 10 lek që investohet në transportin publik kthen në ekonominë e qytetit 4 herë më shumë të ardhura.

Benefitet e Autobusit

Autobusi për udhëtime të gjata ofron një larmi fantastike benefitesh. Shumica e këtyre benefiteve zëvendësojnë problemet që hasen me automjete të tjera transporti ose shmangin shpenzimet që do të kërkonte përdorimi i makinës private. Më mposhtë po listojmë 12 prej tyre:

1. Udhëtim pa probleme

2. Hapësirë e bollshme magazinimi

3. Udhëtim i qetë dhe pa stres

4. Mënyrë më e lirë për të udhëtuar

5. Siguri

6. Udhëtim komfort

7. Vend parkimi i siguruar

8. Redukton ndikimin negative në mjedis

9. Intenerare të lehta për t’u kuptuar

10. Larg stresit të makinës private, udhëtim i rehatshëm

11. Stacione të përshatura me mundësitë e pasagjerëve

12. Mundësi për të zbuluar dhe mësuar më shumë

Për të përfunduar me, udhëtimi me autobus meriton vendin e tij të duhur brenda sferës së transportit siç e kanë aeroplani, treni dhe makinat e vogla. Kjo gjë nuk është vetëm përshkak të biletave më të lira në krahasim me llojet e tjera të transportit, por edhe se autobusi ofron më shumë siguri, komfort, volitje, dhe saktësi në oraret e mbërritjes.

Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Burime: Dews Coaches

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Si të Planifikoni Transportin për Eventin Tuaj

Planifikimi i transportit dhe marrja me qera e një autobusi për eventin tuaj mund të ketë shkallë të lartë vështirësie. Kjo gjë kthehet edhe në më e vështirë ndonjëherë kur eventet zgjerohen në përmasa. Të gjithë jemi të vetëdijshëm që këto vështirësi nuk përfundojnë deri sa i ftuari i fundit të jetë shërbyer siç duhet. Problemet janë disi të ithta sepse shfaqen vetëm në momente të papërshtatshme dhe janë të papritura.

Këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të ndërtoni transportin e eventit brenda sigurisë ndaj situatave të papritura dhe problemeve që dalin rrugës. Duke ndjekur këto këshilla nuk do të thotë se eventi juaj nuk do të ketë probleme apo të papritura, por kjo është një mënyrë me anë të së cilës ju mblidhni dije dhe ndërtoni zgjidhje për t’i vënë në funksion kur ju nevojiten. Dhe kjo është këshilla e parë bazë përsa i përket çfarëdolloj plani pune dhe organizimi.

Stilizoni transportin tuaj në përshtatje me temën e eventit

Tema e eventit është pikënisja mbi të cilën ju zhvilloni të gjitha aspektet e organizimit tuaj. Kjo gjë vlen edhe kur flasim për transportin dhe mjetet që e relizojnë atë. Mund të dekoroni autobusin, të vendosni logo dhe ngjyra, flamuj, reklama, dhe kështu me radhë. Siç veproni edhe me aspekte të tjera të eventit, ashtu duhet parë edhe transporti i të ftuarve tuaj. Ka autobusë të cilët do t’ju lejojnë të përdorni mikrofonat apo të vendosni listën e muzikës që ju dëshironi në mënyrë që të kënaqni miqtë tuaj. Kështu që, pyesni gjithnjë kompaninë me të cilën do të bashkëpunoni në marrjen e autobusit për eventin tuaj.

Gjëra që duhet të përgatisni në përaprësi

1. Bëni kujdes me përdorimin e autobusit dhe rezervoni në përparësi

Sipas stinës, ju këshillojmë të rezervoni 2-6 muaj përpara eventit. Merrni informacione për motin, trafikun dhe organizime të tjera që mund të ndodhin në të njëjtën zonë sepse këto mund të bëhen shkak për probleme të pazgjidhshme për realizimin tërësor të eventit.

2. Mundësoni akses dhe rehati për të ftuarit që kanë nevoja të veçanta

Mund të përcaktoni një numër vendesh ku të ftuar me nevoja të veçanta mund të zgjedhin lirshëm.

3. Publikoni informacionet e transportit

Bëni kujdes duke u dhënë informacion të saktë dhe të plotë të ftuarve, për oraret, rrugën dhe çdo gjë tjetër që ndodh përgjatë udhëtimit. Kjo do t’i ndihmojë që edhe ata të planifikojnë kohën e tyre dhe rrugën deri tek autobusi i eventit.

4. Vendosni nga një udhëheqës në çdo autobus

Zgjidhni nga një udhëheqës apo vullnetar të cilët hipin në çdo autobus për të përfaqësuar dhe shërbyer eventin tuaj.

5. Kujdesuni për parkimin dhe hapësirat e ndalimit të autobusit

Nëse jeni duke marrur disa autobusë për transportin e eventit, ju duhet të kujdeseni që vendi ku do zhvillohet eventi të mund të pranojë lehtësisht numrin e autobusëve tuaj.

6. Mblidhni informacion rreth të ftuarve

Është e rëndësishme të njihni mirë cilat janë dëshirat dhe nevojat e miqve tuaj. Kur njerëzit lëvizin me autobus, rruga dhe koha e tyre bëhet më e lehtë dhe e këndshme kur shoqërohen nga gjëra dhe veprimtari që u pelqejnë. Kjo ndihmon në ndërtimin e eksperiencave me të forta dhe të bukura.

Zgjidhni një autobus për eventin tuaj

Përse është më mirë të merrni me qera një autobus? 

Marrja me qera e një autobusi ka disa aspekte të dobishme. Këtu përfshihen organizimi më i lehtë i grupeve të njerëzve me karaktere të ndryshme, kontroll mbi kohën në rrugë dhe lëvizjen fizike e të ftuarve, aspektin e sigurisë & shëndetit, mbledhjen e të gjitha gjërave në një automjet dhe uljen e shpenzimeve. Këto janë disa nga pluset e marrjes me qera të një autobusi.

Ndërtoni një plan-B

Ndërtoni një plan rezerv të cilin mund t’a përdorni për çdo problem apo aty ku gjërat nuk shkojnë mirë. Gjithmonë do të ketë rrethana të paparashikuara që mund të prishin planet tuaja. Dëmtimet e autobusëve dhe moti i keq janë vetëm dy nga gjërat që mund të shkojnë për keq.
Planifikimi i një plan-B mund t’ju ndihmojë të zvogëloni rrezikun dhe të keni zgjidhje të gatshme për t’u përdorur në rast nevoje. Pyesni kompaninë e autobusëve se sa i keq duhet të jetë moti që të pezullohet shërbimi. Merrni vendime përpara nëse do të shtyni eventin ose do të ofroni bileta autobusi publik për pjesëmarrësit kur shërbimet tuaja të transportit dështojnë.
Pyesni kompaninë tuaj të autobusëve se cila është politika e tyre për prishjet dhe vonesat e autobusëve për shkak të mirëmbajtjes. Gjithashtu, pyesni nëse mund të ofrojnë minibusë të minutës së fundit në rast të prishjes së autobusit. Pasi të keni në dorë të gjithë këtë informacion, ndërtoni një plan-B që është i balancuar në të paktën 70% lidhur me planin kryesor.

Merr me qera një autobus nga një kompani me përvojë si Elite Mobility

Rekomandohet që të lidheni me kompani që kanë bazë të mirë eksperience, veçanërisht kur nevojat tuaja lidhen me ngjarje të shkallës së gjerë. Kjo është kritike. Ju keni nevojë për siguri dhe këto lloj kompanishë do të ofrojnë autobusë të sigurtë, cilësorë dhe shoferë profesionistë.

Elite Mobility është e fokusuar kryesisht në Shqipëri, Mal të Zi, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, dhe është partnere me kompani të tjera autobusësh dhe shoferë profesionistë përreth Evropës. Stafi i tyre është i trajnuar për t’ju ofruar flotën e përsosur të autobusëve me një çmim të përballueshëm.
Krijoni një kontakt me ta!

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching

Autobus me qera: Përse dhe si të zgjidhni një

Kur duhet një autobus me qera?

Nëse keni një event apo udhëtim për të realizuar dhe ju duhet të merrni një autobus me qera, kini parasysh dy faktorë bazë: a) sa njerëz (pasagjerë) duhet të lëvizin me mjet, dhe b) sa kohë do të udhëtojnë këta pasagjerë. Në treg, do të gjeni një larmi mundësishë të autobusëve me qera të cilët kanë rehati dhe çmime të arsyeshme qeradhënie.
Gjëja më e mirë që mund të ofrohet është përshtatshmëria e autobusëve që jepen me qera. Autobusët ndihmojnë në ndërtimin e disa lloje udhëtimesh; që nga eventet martesore tek grupet sportive, transportet e studentëve deri tek ture të ndryshme turistike. Në fakt, autobusët janë automjetet më të sigurta dhe më të lira në kosto përsa i përket sektorit të transportit që na çon nga A në B (dhe anasjelltas).

Më poshtë po ju sjellim disa raste për të cilat marrja me qera e një autobusi do të ishte perfekte.

Autobus për studentë dhe shkolla

Jeta e studentëve është vezëlluese dhe plot ndodhi. Pavarësisht se ku ndodhin këto veprimtari, qoftë brenda kampusit universitar apo jashtë tij, për qëllime transporti në grup, grupit sportiv, familjeve apo mësuesve ose edhe për udhëtime të llojit ekskursion, marrja me qera e një autobusi lehtëson gjithçka dhe për me shumë pakëson problemet që dalin në transportin e grupeve dhe shpenzimeve të shkollës.
Autobus me qera mund të përdoren gjithashtu për Universitetet që kanë student të cilët largohen jashtë vendit pët kërkime shkencore, konferenca apo edhe për trajime të stafit të tyre. Për më tepër, autobusi ju jep mundësinë të keni, në aspektin e organizimit dhe sigurisë së grupit, gjithçka lehtësisht të kontrollueshme. 

Autobus për ture në grup

Autobusët e tillë janë të ndërtuar për një numër më të gjerë udhëtarësh dhe mund të mbajnë deri në 45 njerëz njëkohësisht. Ato, normalisht, janë të plotësuar me GPS, dritë nate dhe leximi, lexues DVD, vend për pushim dhe shumë të tjera. Kur të plotësoni formularin e rezervimit të autobusit, jini gati për një numër pyetjesh nga agjencia. Është shumë e rëndësishme që të mendoni gjithçka kur planifikoni udhëtimin tuaj.

Autobus për dasma

Marrja me qera e autobusëve për dasma po bëhet edhe më popullore sot. Ato përdoren për transportin e të ftuarve, grupit festiv dhe kujdo tjetër që merr pjesë në organizimin e dasmës. Një gjë që duhet të bëni kujdes kur merrni me qera një autobus për dasmën tuaj është të mendoni mirë numrin e njërëzve dhe karakterin e komoditetit që ju bën për shtat. Këto do t’ju ndihmojnë edhe në përllogaritjen e shpenzimeve të qeramarrjes.

Për korporata

Nëse po planifikoni një udhëtim ritrit (tërheqje nga jeta e përditshme), takim biznesi apo organizim për komapaninë tuaj dhe ju duhet të zgjidhni problemin e transportit të punonjësve apo edhe të të ftuarve, marrja me qera e një autobusi me kapacitet të lartë pasagjerësh do të ishte lehtësim prej stresit dhe shpenzimeve të tepërta. Një nga zgjedhjet e mira do të ishte të merrni një autobus për evente korporatash. Nëse numri pasagjerëve që ju dëshironi të transportoni, p.sh. nga aeroporti në konferencë, është më i vogël se 20 atëherë shikoni për një sprinter van. Pra gjithnjë merrni me qera një automjet që përshtatet në parametrat e eventit tuaj dhe që ulë goxha shpenzimet përfundimtare.

Për grupe sportive/sport

Kur bëhet fjalë për transport të grupeve sportive apo sportistëve, marrja me qera e një Mega Autobus është një nga zgjedhjet më të mira dhe më të lira. Këto autobus mund të kthehen gjithashtu shumë të përshtatshëm për ture speciale sepse janë të mbushur me shumë komoditete të përfshira në automjet.
Janë më të mirët që mund të gjeni për udhëtime me të largëta në krahasim me autobus që përdoren për shkolla dhe studentë. Së fundmi, këtolloj autobusësh kanë shumë hapësirë për valixhe dhe vegla apo instrumentë të tjerë sportiv.

Automjete që mund të merrni me qera

Sipas rastit ju duhet të zgjidhni lloje të ndryshme të autobusëve. Duke filluar nga furgonët e shpejtësisë deri te autobusët e madhësi si Coach Bus me kapacitet të plotë. Ekziston një lloj për çdo nevojë udhëtimi apo organizimi.
Çdo automjet vjen me grupin e vet të komoditeteve dhe avantazheve.

 

Sprinter Van

Sprinter Van, janë një mënyrë ekonomike për të transportuar grupe të vogla dhe mund të strehojnë nga 8 deri në 15 persona në të njëjtën kohë. Ky është automjeti që ndërthur bukur llojine autobusit të madh me atë të furgonit (van). Ky automjet përfshin paisje të tilla si ajri i kondicionuar, hapësira e bagazheve dhe ndonjëherë Wi-Fi.
Sprinter është edhe zgjedhje më e lirë sepse nuk është nevoja që gjithmon të ketë një shofer të kualifikuar.
Ekzistojnë tre opsione të shpejtësisë në këtë kategori transporti. Dy nga zgjedhjet bazë janë Mercedes-Benz Sprinter dhe Ford Transit Passenger, të cilët janë më efektive në koston totale se zgjedhjet e tjera.

Minibus

Minibusi është automjeti më i mirë për korporata, udhëtime në terren dhe turne. Mund të strehojë deri në 21 persona dhe është i përshtatshëm për udhëtime me distancë të shkurtër apo edhe me disa ndalesa. I paisur me një organizim teknik të autobusit shkollor, por më i vogël, minibusi është i përshtatshëm dhe i gjithanshëm, me një dizajn ekonomik dhe efikas. Është më ekonomik në harxhimin e tij dhe nuk ka nevojë për shofer të veçantë.
Për shembull, minibus-i Ford E450 vjen me disa pajisje bazë si ajri i kondicionuar, hapësira e bagazheve dhe shoferi. Pavarësisht kësaj, autobusët që kanë Wi-Fi, priza elektrike dhe lexues DVD mund të rezervohen me kërkesë të veçantë.

Megabus

Kur bëhet fjalë për transportin e një numri të madh pasagjerësh, Megabus ose ndryshe Autobus Coach, është i njohur gjerësisht për paisjet e tij superiore, kështu që është i përsosur për udhëtim në distancë të gjatë. Përveç ndenjëses speciale, autobusi ofron paisje që lloje autobusësh të tjerë me qera nuk i kanë. Si rezultat, ky autobus është një nga mënyrat më të përshtatshme dhe komode të transportit në grup.
Ky lloj autobisu është i rehatshëm për akomodimin e 55 pasagjerëve dhe përfshin një sër komoditetetesh. Disa komoditete përfshijnë Wi-Fi falas, priza elektrike në çdo ndenjëse që shtrihet me mbështetëse tek këmbët, ajër të kondicionuar dhe tualete brenda mjedisit. Për më shumë, mund të shoqërohet si p.sh. me një guidë turistike ose guida audio të disponueshme në shumë gjuhë. Nëse po planifikoni një udhëtim të madh në grup, atëherë patjetër që një autobus i tillë duhet të jetë zgjedhja juaj.

Megabus i vogël

Shijoni lehtësitë e ndryshme të megabus-it më të vogël në përmasa se ai normal. Ky lloj autobusi mund të përdoaret si për distancë të shkurtër ashtu edhe për të gjatë. Ky automjet mban deri në 31 persona, duke ndërthurur stilin e minibus-it me atë të megabus-it. Vjen i paisur me depo të sipërme dhe të poshtme. Është një zgjedhje e shkëlqyer për dasma, udhëtime sportive dhe ngjarje të korporatave të cilat mund të kërkojnë hapësirë për paisje të ndryshme.

Ky lloj autobusi mund të përdoret edhe si autobus shkollor.

Si të vendosni për llojin e autobusit që ju nevojitet

Kini parasysh këto tre hapa kur ju nevojitet të oragnizoni udhëtim në grup apo për punonjësit tuaj.

Hapi 1: Qartësoni kohën dhe largësinë e udhëtimit
Një nga gjërat e rëndësishme kur bëhet fjalë për të marrur me qera një autobus është kohëzgjatja e udhëtimit tuaj. Këtu, nëse nuk keni mënyrë tjetër, një hartë Google do t’ju ndihmojë shumë në mbledhjen e të dhënave që ju duhen.

Hapi 2: Çfarë komoditetesh ju nevojiten
Gjëja tjetër është të siguroheni dhe të përcaktoni qartë se çfarë stili autobusi është më i përshtatshëm ne aspektin e komoditeteve. Nësë ju dëshironi t’i përfshini të gjitha komoditetet, autobusi (i stilit coach) është më i përshtatshëm në aspektin e shpenzimeve.

Hapi 3: Përcaktoni numrin e saktë të pasagjerëve
Mund të zgjidhni çdo lloj automjeti që nga autobus transporti, sprinter van, autobus mega, miniautobus ose autobus për evente dhe parti. Gjithësesi, kujdesuni gjithnjë për numrin e personave sepse disa lloje automjetesh kanë lejë të ndryshme dhe rregullore të kufizuar për sa i përket numrit të pasagjerëve. 

Përfitimet: Autobusi në krahasim me mjete të tjera transporti

Çdo mënyrë transporti ka pluset dhe minuset e veta.

Në krahasim me mënyrat e tjera të transportit, marrja me qera e autobusëve nuk është vetëm një mënyrë e sigurtë dhe e besueshme për të transportuar grupe njerëzish.
Autobusët me qera janë të përshtatshëm për udhëtime në grup sepse ju japin mundësinë të keni gjithçka në kontroll dhe të mirorganizuar. Kjo mënyrë, duke e mbajtur grupin tuaj në një automjet të vetëm, do t’ju kursejë para, stres dhe kohë.

Në krahasim me automjetet e vogla, në vend që të merrni disa prej tyre, një autobus me qera janë më të përshtatshëm për udhëtime në grup, pasi shmangin shpërqendrimin por edhe shpenzimet e disa mjeteve veçmas. Mbajtja e grupit tuaj sëbashku në një automjet të vetëm do t’ju kursejë kohë dhe para. Me autobusët me qera, ju mund të planifikoni rrugë të personalizuara rreth itinerarit tuaj ose madje të organizoni një udhëtim për një ngjarje të madhe të jetës.

Autobusët me qera janë gjithashtu të shkëlqyer për kompanitë që kërkojnë të organizojnë një udhëtim nxitës për punonjësit e tyre; pavarësisht nëse është një fundjavë e gjatë ose një pushim në ndonjë vend ekzotik, autobusët me qera janë perfekt për grupe të të gjitha madhësive.

Gjeni një operator autobusi me qeraq në zonën tuaj

Kontaktoni me Elite Mobility sa herë që keni nevojë për një autobus, minibus ose furgon-sprinter, ose autobus për ngjarjet dhe grupet tuaja. Kompania operon në Shqipëri, Ballkan dhe Evropën Juglindore. Ka automjete të nivelit të lartë dhe shoferë profesionistë. Pra, në çdo rast, nëse ju duhet planifikoni ngjarjet tuaja në vendet brenda zonave që mbulon Elite Mobility, ndihma dhe përkushtimi do të jenë në krye të përgjegjësisë. 

Ekspertët tanë do t’ju ofrojnë një transport të personalizuar për arritjen e qëllimeve që ju dëshironi – edukues, argëtues apo sportiv qofshin ato.

Shpërndani këtë artikull

Më shumë për të Eksploruar

Krenarë të jemi pjesë e :

Abonohu në newsletter!

Merrni ofertat dhe të rejat e fundit nga ne.

© 2022 Elite Mobility | Powered by Elite Coaching